U Grudama će u utorak, 30. juna, svečano biti otvorena i puštena u rad nova fabrika deterdženata i dječjih pelena Violeta.

Novi Violetin proizvodni pogon svečano će otvoriti predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić, a očekuje se prisustvo velikog broja zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života naše zemlje, kao i vodećih privrednika iz BiH i regiona.

Fabrika tekućih deterdženata će proizvoditi deterdžente za ručno pranje suđa, deterdžente za rublje, omekšivače i sredstva za ličnu higijenu poput šampona i kupki, a u okviru pogona biće i proizvodnja pelena, koja predstavlja globalno premijerno primijenjene najsavremenije japanske tehnologije.

Treba reći i da Violeta u okviru ovog projekta koristi vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i poštuje potpunu ekološku ispravnost sa nula otpadnih voda, a nova fabrika će se moći pohvaliti i visokoiskoristivim energetskim procesom proizvodnje, te potpunom automatizacijom pojedinih segmenata proizvodnog procesa.

Proizvodi iz nove Violetine fabrike naći će svoje mjesto na tržištu BiH, ali i na svim tržištima na koja Violeta izvozi svoje proizvode.