Početak juna obilježila je sedmica Hemofarma u kojoj je ova kompanija brojnim aktivnostima proslavila 55 godina postojanja.

Direktor banjalučkog Hemofarma Aleksandar Veselinović rekao je da je kompanija prošle godine ostvarila nove rekorde u proizvodnji tableta, kako u broju pakovanja, tako i u broju proizvedenih jedinica.

“Govorim o više od 200 miliona pakovanja i 4 milijarde tableta proizvedenih u prošloj godini. Od tog broja, fabrika u Banjoj Luci proizvela je preko 20 miliona pakovanja lijekova i više od 700 miliona tableta”, rekao je Veslinović i najavio proširenje kapaciteta proizvodnje u Banjoj Luci.

On je rekao da u se u narednom periodu očekuju i nove investicije u Hemofarmu: “STADA grupa, čija smo članica skoro deceniju, planirala je više od 20 miliona eura za ulaganja u fabrike u Srbiji i regionu, s ciljem proširenja proizvodnih kapaciteta i izgradnje novih postrojenja”.

Veselinović je istakao da je Hemofarm, kvalitetom poslovanja i kvalitetom svojih proizvoda, odnosom prema zaposlenim i društvenoj zajednici konstantno, svih ovih godina, posvećen unapređenju cjelokupnog zdravstvenog sistema i društva u cjelini: “Vjerujem da su protekle decenije pokazale da smo kompanija koja brine o ljudima sa konstantnim nastojanjem podizanja svijesti o važnosti prevencije bolesti i očuvanja zdravlja ljudi“.

Hemofarm Banja Luka zapošljava oko 200 radnika, a po tehnološkim rješenjima, jedna je od najsavremenijih fabrika u ovom dijelu Balkana. Osnivač fabrike u Banjoj Luci je vršački Hemofarm koji je od 2006. član njemačke STADA Grupe, jedne od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija.

Povodom 55 godina kompanije u Banjoj Luci, Sarajevu i Tuzli saobraćali su Zdravi autobusi u kojima su građani imali priliku da razgovaraju s medicinskim predstavnicima Hemofarma o važnosti prevencije, zdravom načinu života, kao i da probaju vitaminske proizvode.