Mart je u urbanoj, pop kulturi označen kao mjesec posvećen jednom od najpoznatijih Nike modela patika, čuvenom Air Maxu. I ove godine, širom planete, modne prijestonice proslaviće nastanak jedinstvene Air Max linije patika i priču koja ih prati kroz višedecenijsku dominaciju nad ostalim modelima.

Sarajevo, Banja Luka, Bijeljina, Tuzla i Mostar će se, kao i prethodnih godina, pridružiti slavlju, a Buzz radnje će tokom marta organizovati brojne aktivacije za ljubitelje tog modela. Vrhunac će uslijediti 26. marta, kad će zvanično biti održan Air Max Day na kojem će brojni pripadnici i pripadnice sneaker kulture proslaviti trideseti rođendan Air Max 1 patika.

Kako bi obilježio jubilarni rođendan legendarne Air Max linije, brend Nike odlučio je da obraduje sve i predstavi nove, redizajnirane modele inspirisane najpopularnijim retro modelima, osvježene inovacijama i najnovijim trendovima.

Samo neki od najnovijih Air Max modela koji će biti predstavljeni ove sezone su Air Max 90 Ultra Flyknit, prepoznatljiv po živopisnim bojama i laganom gornjem Flyknit dijelu, te  Air Max 1, prvi iz Air Max linije predstavljen u originalnoj boji.

Najnoviji Air Max modeli ekskluzivno će biti dostupni u svim Buzz shopovima u BiH i Nike shopu u Sarajevu.

Povodom obilježavanja godišnjice Air Maxa posjetite Buzz radnje u Banjoj Luci, Tuzli, Bijeljini i Mostaru, a u Sarajevu dođite na specijalnu lokaciju, u Face cafe na Vilsonovom šetalištu, u nedjelju 26. marta od 12 sati, da zajedno proslavimo rođendan.

Više informacija potražite ovdje.