Predstava „Tramvaj zvani žudnja“ autora Tennessee Williamsa biće izvedena na sceni Sarajevskog ratnog teatra u utorak, 22. novembra u 20 sati.

Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se mogu obaviti svakim radnim danom pozivom na broj 033 664 070. Blagajna SARTR-a će raditi od 18 do 20 sati na dan predstave.

Drama „Tramvaj zvani žudnja“, napisana 1947. godine, možda je i najpoznatije djelo čuvenog američkog dramatičara Tennessee Williamsa. Popularnost širom svijeta stekla je istoimenom filmskom adaptacijom režisera Elija Kazana iz 1951. godine, u kojoj su glavne uloge igrali Marlon Brando i Vivien Leigh. Također, po motivima ovog dramskog teksta Woody Allen, 2013. godine, stvara film „Blue Jasmine“.

Predstava koja se i nakon više od pet decenija čini aktualnom, dijelom je zasebnog teatarskog programa “Teatarski opservatorij”, a koji je Sarajevski ratni teatar pokrenuo sa ciljem afirmiranja mladih umjetnika/ica, glumaca/ica i reditelja/ica. 

U predstavi igraju Dina Mušanović, Staša Dukić, Igor Skvarica, Alban Ukaj, režiju potpisuju Dina Mušanović, Staša Dukić, Adi Hrustemović, Alban Ukaj, uz mentorstvo Alena Muratovića.

Na prošlogodišnjem Internacionalnom teatarskom festivalu MESS predstava je osvojila nagradu “Rejhan Demirdžić” za najboljeg/u mladog/u glumcu/glumici koja je pripala Staši Dukić. Predstava je također gostovala i na Internacionalnom festivalu studentskih i diplomskih predstava Your Chance u Moskvi.