Na sceni Sarajevskog ratnog teatra u ponedjeljak, 11. decembra u 20 sati, ponovo će biti izvedena predstava “Tramvaj zvani žudnja”.

Drama “Tramvaj zvani žudnja”, napisana 1947. godine, možda je i najpoznatije djelo čuvenog američkog dramatičara Tennessee Williamsa. Popularnost širom svijeta stekla je istoimenom filmskom adaptacijom režisera Elia Kazana iz 1951. godine, u kojoj su glavne uloge igrali Marlon Brando i Vivien Leigh. Također, po motivima ovog dramskog teksta Woody Allen, 2013. godine, stvara film “Blue Jasmine”.

Predstava koja se i nakon više od pet decenija čini aktualnom, dijelom je zasebnog teatarskog programa “Teatarski opservatorij”, a koji je Sarajevski ratni teatar pokrenuo s ciljem afirmiranja mladih umjetnika/ica, glumaca/ica i reditelja/ica.

U predstavi igraju Dina Mušanović, Staša Dukić, Igor Skvarica i Alban Ukaj, koji ujedno potpisuju i režiju predstave, uz mentorstvo Alena Muratovića. Dramaturg je Adnan Lugonić, a kostimografkinja Lejla Hodžić

Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se mogu obaviti svakim radnim danom pozivom na broj 033 664 070. Blagajna SARTR-a će raditi od 18 do 20 sati na dan predstave. Cijena ulaznice iznosi 10KM, studentima i penzionerima omogućen popust na 5KM.