Britanski glumac Tom Hardy producirat će i igrati u filmu o ratu u Bosni i Hercegovini naziva “My War Gone By, I Miss It So”, prema istoimenoj knjizi engleskog novinara i ratnog reportera Anthonyja Lloyda iz 1999.

“My War Gone By, I Miss It So” je Lloydov lični prikaz rata u Bosni i Hercegovini na temelju njegovih iskustava u ratom zahvaćenoj zemlji i ličnih osvrta na vrijeme koje je odslužio u vojsci Velike Britanije, razvod njegovih roditelja, otuđenje od oca i ovisnost o heroinu, piše Variety, koji je ovu informaciju saznao prvi.

“‘My War Gone By’ je brutalna ali istovremeno i emotivna priča koja se bavi prirodom ovisnosti i iskustvom rata. Anthonyjev rad i riječi, iskustvo, ostavili su dubok dojam na mene, za mene je njegov glas važan i ovo je važna knjiga”, izjavio je Tom Hardy, kojeg trenutno možemo gledati u kinima u odličnom ratnom filmu Christophera Nolana “Dunkirk”.

Glumac kojeg smo gledali u naslovima kakvi su “Bronson”, “Inception”, “Tinker Tailor Soldier Spy”, “Mad Max: Fury Road” i “The Revenant” i sam se u ranoj mladosti borio s ovisnošću o alkoholu i drogama.