U subotu 1. jula 2017. od 12 do 16 sati građani i građanke Sarajeva će imati priliku da testiraju novi model patika Nike Free RN Flyknit 2017, dok će trkači i trkačice koji pokažu najviši nivo izdržljivosti i brzine osvojiti poklone. Osim Free RN modela, moći ćete testirati i druge Nike modele i uporediti koji je idealan model za vas.

Free RN Flyknit 2017 sa anatomskim dijelom na peti omogućava lako i udobno prilagođavanje podlozi. Pletena Flywire tehnologija koja je integrisana u Flyknit gornjište daje osjećaj stabilnosti i podrške pri svakom koraku. Pravilno raspoređena flyknit tehnologija pruža prozračnost i rastegljivost na bočnim stranama i stvara osjećaj stabilnosti tokom trčanja.

Poboljšana amortizacija i fleksibilnost zahvaljujući posebnim brazdama na đonu obezbjeđuju najprirodnije trčanje do sada.

Ako želite testirati novi Nike Free RN Flyknit 2017 ili provjeriti koji je model idealan za vašu stazu dođite u subotu, 1. jula od 12 do 16 sati u Sport Life radnju na Ferhadiji (Zgrada Svjetlosti) gdje ćete imati priliku dobiti savjet i trčati s Erolom Mujanovićem koji je do sada trčao preko 100 polumaratona/maratona. Erol je suosnivač prve i najmasovnije škole trčanja u BiH “Klix”, te osnivač i direktor udruženja Marathon Sarajevo, koje i ove godine organizuje nekoliko veoma značajnih trka za Sarajevo, a uveliko se radi na pripremama Sarajevskog polumaratona, koji se održava u septembru.