Pronašli ste, dobili, čuli, pročitali i zapisali odličan recept i jedva čekate da ga pripremite, ali kad u receptu naiđete, među sastojcima, naveden temeljac (pileći, teleći, kokošji, goveđi, riblji, povrtni), pitate se: kako ga pripremiti, u čemu leži tajna? Da biste dobili vrhunsko jelo koje u sebi sadrži temeljac, potreban vam je vrhunski temeljac.

Šta je to temeljac?

Temeljac je vodena podloga (ekstrakt) dobiven kuhanjem mesa ili povrća ili morskih proizvoda ili začinskog bilja, a koristi se tokom kulinarske obrade za davanje karakterističnih svojstava drugim jelima. Za pripremu temeljca za određenu supu, umak, rižoto ili neko drugo jelo trebamo dobre i kvalitetne namirnice, dobru volju i puno vremena.

Upravo se Podravka pobrinula da uz svoj ubrzani životni tempo ne morate trošiti vrijeme na nabavku mnogobrojnih namirnica, a da ne pričamo o dugotrajnosti pripreme temeljca kod kuće koja traje i do šest sati.

Pripremili smo za vas temeljce koje karakterizira miris i aroma dugo kuhanog mesa, kostiju i povrća, baš poput pravog domaćeg, tradicionalnog bujona koji zahtjeva višesatnu pripremu.

Novi Podravkini temeljci

Podravkini temeljci za jela potpuno su nova generacija kategorije bujona pripremljeni od najkvalitetnijih sastojaka, a to su naravno vrhunsko kvalitetno meso, kosti, povrće i začini.

Prate najnovije trendove u prehrani i zahtjeve mlađih potrošača koji vole kuhati (i eksperimentirati u kuhinji), s obzirom da velik broj recepata u svom sastavu ima temeljac. Pojam temeljac može djelovati zbunjujuće na početnike u kuhanju, a Podravka se pobrinula da tu nedoumicu brzo i lako riješi ponudom svojih nezamjenjivih temeljaca.

Njihova primjena vrlo je praktična te na brz i jednostavan način obogaćuju okus svih povrtnih, mesnih jela, variva, rižota, umaka, supa. Njihova konzistencija garantira odličnu i ravnomjernu topljivost – dodaju se direktno u vodu ili posudu, ili se rastope u vodi i koriste za podlijevanje jela.

Izaberite između četiri okusa Podravka temeljaca: povrtni, kokošji, goveđi i riblji. Pakovanje sadrži četiri komada u jednoj kutiji, a temeljci prate i trendove u prehrani te ne sadrže dodate pojačivače okusa niti konzervanse i prate domaći, prirodan okus.