Premijera predstave „Svu moju ljubav“ Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha A. Sokolovića održat će se na sceni Sarajevskog ratnog teatra u petak, 10. maja. Prva reprizna igranja zakazana su za 11. i 12. maj.

Laurent Mauvignier rođen je u Toursu (Francuska) 1967. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 1991. godine. Objavio je 12 romana, za čiju većinu je i nagrađen, a njegove knjige prevedene su u nekoliko zemalja. Pored toga, autor je i nekoliko drama i eseja. Njegovi romani pokušavaju prikazati stvarnost, dok se likovi suočavaju s onim što ne može biti rečeno kao i granicama onoga što se može reći. Francuski književni časopis Lire imenovao je Laurenta Mauvigniera jednim od najvećih francuskih pisaca današnjice.

„Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega „sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja. Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja, glumica i glumaca čine dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na  telefon 033/ 664 070 ili putem Facebook stranice Sarajevskog ratnog teatra.