Mihail Bulgakov je napisao osam verzija romana Majstor i Margarita, ali prva necenzurisana verzija objavljenja je dvadeset sedam godina nakon njegove smrti u Frankfurtu 1967. godine, a u SSSR-u tek 1973. godine. Bio je to uspjeh za pisca čija su djela čekala na crnoj listi staljinističkog režima i koji je u posljednjim sekundama svog života izgovorio rečenicu: “Neka znaju…Neka znaju!”

Sarajevski ratni teatar SARTR svoju umjetničku 25. sezonu započinje predstavom koja je inspirisana ovim djelom i koja je rađena sa željom da saznajemo i prepoznajemo tragove Bulgakovljevog vremena u današnjem svijetu: Svijet je poludio. Laž je zamijenila istinu.

Premijera predstave Majstor i Margarita u režiji Aleša Kurta zakazana je za srijedu, 26. oktobra nakon čega slijede reprizna igranja 27, 28.  i 29. oktobra. Dramatizacija i dramaturgija povjerena je Dariju Bevandi i Benjaminu Hasiću. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović, muziku Zlatan Božuta, a koreografiju Samra Mlinar.

U predstavi učestvuje glumački ansambl SARTR-a: Selma Alispahić, Alban Ukaj, Snežana Bogićević, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana-Mia Milić, Adnan Kreso i Mirsad Tuka kao gost.

Ulaznice možete rezervisati svaki dan od 10 do 16 sati pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook profila.