MGallery by Sofitel, luksuzni brend vodeće svjetske hotelske grupcije AccorHotels i njenog strateškog partnera za region Orbis Hotel Group, u prisustvu brojnih zvanica svečano je obilježio otvaranje svoje jedinstvene nove lokacije u prirodnoj oazi Tarčin Forest Resort&Spa.

Moderno zdanje zaobljenih obrisa koje se savršeno uklapa u planinski pejzaž iznad Tarčina i elegantni enterijer koji spaja modernu arhitekturu i etno detalje, sinoć su bili pozornica jedne prave šumske bajke. Zvanice hotela su na ulazu dočekale hostese obučene kao šumske vile i zvukovi harfe, a nakon ceremonije propraćene spektakularnim vatrometom, gosti su imali priliku zaviriti u svaki kutak hotela te uživati u cocktail zabavi i odabranim kulinarskim specijalitetima.

Gilles Clavie, predsjednik Uprave Orbis Hotel grupacijekoja upravlja svim AccorHotels brendovima u 16 zemalja regije uključujući Bosnu i Hercegovinu, u svom je obraćanju naglasio:

„Orbis je najveća hotelska grupacija u istočnoj Evropi sa mrežom od više od 120 hotela, a koja je strateški opredijeljena za daljnju ekspanziju u regiji u partnerstvu sa snažnim investitorima. Otvaranje Tarčin Forest Resorta – MGallery by Sofitel je značajan korak u realizaciji ove strategije i otvara naš razvojni put u regiji Balkana. Uvjeren sam da će ulazak brenda MGallery by Sofitel u BiH, sa svim karakteristikama ove luksuzne kolekcije butik hotela, donijeti našim budućim gostima jedno potpuno novo, ekskluzivno iskustvo i izvrsnost hotelske usluge koja kreira nazaboravne momente“.

Enes Kazazić, direktor investitorske kompanije TIDC doo je u svom obraćanju govorio o jedinstvenom konceptu i ponudi resorta: „Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery by Sofitel je unikatan jer spaja luksuz vrhunske hotelske usluge i zdrav, sadržajan boravak u prirodi. Smješten u netaknutoj prirodi šumske oaze iznad Tarčina nadomak Sarajeva, okružen sa četiri planine do kojih se iz resorta može stići za 20 minuta, resort je idealna odmorišna destinacije za sve one koji u vrlo kratkom roku i tokom cijele godine žele pobjeći od stresne svakidašnjice u gradu i posvetiti se emotivnoj i fizičkoj regeneraciji – od porodica sa djecom do poslovne klijentele.

Osim što smo sa ovakvim konceptom željeli ponuditi sveobuhvatnu, unikatnu uslugu, tokom realizacije projekta smo se vodili i principima održivosti i doprinosa lokalnoj ekonomiji i zajednici – resort je građen u skladu sa najsavremenijim standardima očuvanja okoliša i to sa lokalnim izvođačima, saradjujemo sa lokalnim dobavljačima organskih proizvoda za našu kulinarsku ponudu, a gotovo svih 60 uposlenih našeg tima su lokalno osoblje koje smo edukovali prema najvišim internacionalnim standardima i time ojačali njihovu poziciju na tržištu rada i dugoročnu perspektivu u hotelijerskoj branši“.

Skupu su se obratili i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković te načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović izrazivši zadovoljstvo zbog realizacije ovako značajnog projekta.

Tarčin Forest Resort u ponudi ima 55 hotelskih soba i 20 vila sa privatnim baštama, od kojih 9 pripada hotelu sa cjelovitom hotelskom uslugom dok su ostale vile na raspolaganju za iznajmljivanje i prodaju. Vanjska infrastruktura obuhvata 350 hiljada kvadratnih metara uključujući otvoreni bar u borovoj šumi i dječije igralište uz ponudu čitavog niza sportskih i rekreativnih sadržaja poput jahanja, planinarenja ili vožnje kvadova. Hotel veličine 85 hiljada kvadratnih metara sadrži najmodernije konferencijske kapacitete, luksuzni spa&wellness te fitness centar, dok su u restoranu u ponudi ekskluzivne internacionalne i lokalne kreacije organskih jela.

Projekat vrijedan 30 miliona KM je očito već prepoznat od strane posjetilaca i posjetiteljki – od službenog otvaranja hotela 10. novembra ove godine, svi kapaciteti hotela su već bili bukirani od strane korporativnih grupa, a prve vile su iznajmljene za novogodišnje proslave.