Najveća bh. zdravstvena kompanija, Bosnalijek, je u cilju prevencije i zaštite zdravlja građana aktivirala još jednu web stranicu, kreiranu za osobe koje žele na jednom mjestu da dobiju više informacija o prehladi i gripi.

Rhinostop web stranica sadrži korisne savjete i pruža informacije koje daju odgovore na niz svakodnevnih pitanja, kao što su: šta je prehlada, kako razlikovati gripu od prehlade, kako razlikovati prehladu od alergije, kako se liječe prehlada i gripa, da li vakcina sprečava gripu i slično.

“Prehlada i gripa su virusne bolesti sa kojima se čovječanstvo najčešće susreće. S toga je Bosnalijekov tim kreirao preglednu i korisnu web stranicu koja će korisnicima biti prva pomoć u razumijevanju, prepoznavanju i pronalasku kvalitetnih načina liječenja simptoma prehlade i gripe“, rekla je dr. spec. Meliha Mehić, klinička farmakologinja, te dodala da se na web stranici mogu naći i informacije o lijeku Rhinostop.

„Lijek Rhinostop je kombinovani preparat koji u u svom sastavu ima paracetamol, pseudoefedrin i hlorfenamin. Aktivne komponente ovog proizvoda se međusobno nadopunjuju u djelovanju protiv većine neugodnih simptoma prehlade i gripe, što za pacijente predstavlja posebnu pogodnost, jer ne moraju uzimati više različitih proizvoda koji svojim djelovanjem otklanjaju samo jedan simptom”, navela je dr. Mehić.

Rhinostop je dostupan na tržištima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije i Srbije, i to u dva oblika, sirupu i tabletama: Rhinostop sirup za primjenu kod djece starije od 6 godina i Rhinostop tablete za odrasle i djecu stariju od 12 godina. Za najbolje rezultate liječenja lijek primjenjujte prema priloženom uputstvu.

Pored nove web stranice Rhinostop, Bosnalijek je u decembru prošle godine sa izlaskom na tržište novog bezreceptnog proizvoda za liječenje upala sluznice grla i usta Lysobact Spray, aktivirao i prateću web stranicu.