Četvrti studijski album bosanskohercegovačkog benda Zoster, “Srce uzavrelo”, od danas je u prodaji, a ljubiteljima osim već objavljenih singlova ”Gavrilo” i ”Brod koji tone” donosi još osam novih pjesama.

”Od izdavanja posljednjeg studijskog albuma ”Imači kada” prošle su pune tri godine, a u tom se periodu mnogo radilo, stvaralo i konačno ostvarilo. Da bismo zaokružili album u jednu cjelinu morali smo od mnoštva pjesama probrati one koje se uklapaju u ovaj koncept, a koncept je, kao što sam naziv albuma kaže, ”Srce uzavrelo”, kaže o novom albumu frontmen benda, Mario Knezović.

Prema njegovim riječima, likovi iz pjesama su temperamentni junaci ili antijunaci, nagle naravi, laki na obaraču, ukratko srca uzavrela.

Zoster_Uzavrelo_srce

”Pjesma ”Gavrilo”, naš prvi singl s ovog albuma, govori o jednoj povijesnoj ličnosti koja ja upravo takva, manje su bitne povijesne okolnosti, a više osjećanja Gavrila i njegovo unutarnje stanje. Da li je on junak ili antijunak, da li je heroj ili zločinac, o tome će se uvijek voditi rasprava. Mi nismo dostojni donositi bilo kakav sud, samo smo postavili neka pitanja”, kaže Knezović.

Bend užurbano radi na pripremama za koncerte i promocije albuma.

Album ”Srce uzavrelo” snimali su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering rađeni su u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a produkciju albuma potpisuje Edin Zubčević.

Grupa Zoster nastala je 2000. godine i do sada je objavila tri albuma; ”Ojužilo” (2005), ”Festival budala” (2007) i ”Imači kada” (2012). Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović, vokal, Atilla Aksoj, gitara, Adis Sirbubalo, klavijature, Nikola Galić, bas i Goran Rebac, bubnjevi.

Album se može naći i na Deezer servisu, a informacije o predstojećim koncertima Zostera možete naći na njihovoj Facebook stranici.