Danas je u Mostaru premijerno održana promocija novog Sony Android televizora.

Sony televizori sa Android operativnim sistemom donose novi svijet filma, muzike, fotografija, igara, aplikacija i sve to uz nevjerovatan Sony kvalitet slike i zvuka.

Koristeći opcije koje vam Sony Android TV pruža zakoračite u novi svijet zabave.

Voice opcija vam omogućava da ugrađenim mikrofonom na daljinskom upravljaču osjetljivim na dodir, možete da pretražujete glasovnim komandama, postavljate pitanja i upravljate televizorom.

Google Cast omogućava brzo, zabavno i jednostavno slanje sadržaja sa telefona ili tableta na televizor, možete raditi više stvari na vašem uređaju u isto vrijeme, a vaša baterija na mobilnom uređaju se neće trošiti.

Apps and Games, koristeći svoj Google ID uživat ćete u plaćenim i besplatnim aplikacijama i igrama na velikom ekranu, kao što se do sada na svojim mobilnim uređajima. Uživanje u svim pogodnostima Sony BRAVIA televizora nikada nije bilo lakše zahvaljujući Android interfejsu.

Također, daljinski upravljač osjetljiv na dodir sa One-Flick Entarteinment sistemom vam dopušta da jednostavno pretražujete TV kanale, video snimke sa interneta, fotografije, kao i druge sadržaje.

4K Procesor X1 za fantastičnu 4K sliku

Ovogodišnji novitet je također i moćni Sony 4K procesor X1, koji donosi zadivljujuću oštrinu, kontrast i boju 4K prikaza, bez obzira da li gledate 4K sadržaje, visoku (HD) rezoluciju, standardnu (SD) rezoluciju ili čak snimke sa interneta u niskoj rezoluciji. Svaki izvor signala se precizno analizira kako bi se prikazi u standardnoj (SD) i visokoj (HD) rezoluciji pažljivo prilagodili 4K kvalitetu i omogućili fascinantne detalje. Također, šum je znatno smanjen, dok je kontrast dinamički pojačan za svijetle, ali i za duboke, bogate crne tonove.

Novi ultra-tanki dizajn 4K televizora na svijetu

Inovacija u izradi LED televizora dolazi u obliku Glass Light Guide Plate, tankog ali rigidnog stakla koje služi i kao provodnik svjetlosti do LCD panela i kao dio noseće konstrukcije Android televizora.

Nova Sony Android BRAVIA serija televizora predstavlja i zadivljujući dizajn Floating Style modela X90C, tankog samo 4,9mm, koji zajedno sa inovativnim zidnim postoljem izgleda kao umjetničko djelo kada se postavi na zid.

Osjetite svaki detalj sa zvukom visoke rezolucije

Zvuk visoke rezolucije po prvi put se pojavljuje u ovogodišnjoj seriji, kod modela X94C i X93C. DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX) povećava kvalitet dijaloga i muzike na nivo približan onom kod HD zvuka, za snažno i bogato audio iskustvo.

Gdje možete pronaći svoj novi Sony Andriod televizor

Nove Sony Android televizore možete pronaći u 10 moderno opremljenih maloprodajnih objekata Techno Shop. Uz pomoć ljubaznog osoblja, imat ćete priliku upoznati se sa ovim fantastičnim televizorom, kao i upoznati sve načine kupovine u Techno Shop objektima, kao i ekskluzivnu ponudu Sony televozora. Više informacija potražite na www.technoshop.ba