Nakon čitavih 56 godina, nagradu za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu osvojila je žena. Riječ je o Sofiji Coppoli koja je dobila nagradu za režiju filma The Beguiled, kao druga žena u 70 godina dugačkoj historiji festivala. Jedina žena koja joj je prethodila bila je sovjetska rediteljka Yuliya Solntseva, koja je nagradu osvojila 1961. godine.

The Beguiled je već dobio snažnu podršku kritike, a riječ je o feminističkoj adaptaciji istoimenog filma iz 1971. s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi. U glavnim ulogama u filmu Sofije Coppole pojavljuju se Nicole Kidman, Elle Fanning i Kirsten Dunst.

Filmski kritičar IndieWirea David Ehrich za film je rekao da je „najzabavniji u čitavoj Coppolinoj briljantnoj karijeri“, a isti medij ga je smjestio i na listu 10 najboljih filmova predstavljenih na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

Posljednji film s kojim se Coppola takmičila za Zlatnu palmu bio je Marie Antoinette, prije jedanaest godina, ali taj film nije dobro primljen u Cannesu, što ovogodišnju historijsku pobjedu čini još i zanimljivijom.

U svom govoru, Coppola je zahvalila legendarnoj novozelandskoj rediteljki Jane Campion zato što predstavlja „uzor i podršku filmskim rediteljkama“. Campion je do danas ostala jedina rediteljka koja je osvojila Zlatnu palmu u Cannesu.