Ako imate problema s reumom, išijasom, artritisom ili celulitom, trebali biste posjetiti Terme Tuhelj i isprobati neku od terapija s ljekovitim blatom. Tamošnje termalno blato je prirodno ljekovito sredstvo i nepresušni izvor zdravlja i energije. Ljekovito peloidno blato nastaje na izvoru termalne vode prirodne temperature 33 stepena Celzijusa i ubraja se među četiri najbolja ljekovita blata u ovom dijelu Evrope, a primjenjuje se u obliku fango terapija.

Peloidno blato sazrijeva prirodnim putem na dnu izvora vode, a sadrži sitnozrnastu strukturu sa silicijevim, aluminijevim, željeznim, magnezijevim, kalijevim i natrijevim oksidom te sumporom i organskim tvarima.

Tuheljsko ljekovito blato se upotrebljava za regeneraciju kože i anticelulitne terapije, a masaže i fango oblozi mogu se isprobati u SPAeVITA centru te u Svijetu Sauna gdje se nalazi blatna parna sauna.

Tuheljsko ljekovito blato koristi se i protiv gljivičnih oboljenja, ginekoloških hroničnih upala, a rješava i posljedice povreda kosti i zglobova. Zadržava vlagu kože, vraća joj prirodnu pH vrijednost, opušta kožne pore i pomaže kod cirkulacije krvi, sprečava i liječi probleme kože s aknama, djeluje protuupalno, detoksificira i tonira kožu te smanjuje bolove i uklanja stres.

Masaže, fango oblozi i njega lica termalnim blatom

U Termama Tuhelj posebno se preporučuje masaža termalnim blatom koja ubrzava metabolizam, a ona ujedno pomaže i kod uklanjanja otpadnih tvari iz tkiva te dubinski čisti kožu. Također su odlični fango oblozi koji se na tijelo nanose u nekoliko centimetara debelom toplom oblogu od ljekovitog blata koji tako djeluju 20 minuta. Tretirani dio dijela se zamata u plastičnu foliju kako bi se povećalo djelovanje fango obloga, a oblozi se koriste za liječnje reume, degenerativnih promjena kralježnice te povreda zglobova zbog artroze.

Termalnim blatom njeguje se i koža lica, jer pravilna njega kože usporava njeno starenje i daje joj prirodni izgled. U SPAeVITA centru klijentima se nude posebne kupke i oblozi, a podjednako se pazi na njegu kože žena i muškaraca. Muškarcima je namijenjen tretman kavijarom koji pomlađuje kožu, dok masa s vlažnim učinkom smiruje kožu nakon brijanja te se na taj način usporava proces starenja kože.