Porsche BH d.o.o., generalni uvoznik automobila marke Škoda u Bosni i Hercegovini, organizovao je Karoq Drive 2018, zvaničnu prezentaciju modela Karoq za tržište naše zemlje.

Predstavnice i predstavnici medija su imali priliku da uživaju u vožnji u ekstremnim uslovima na relaciji Sarajevo – Blidinje.

Nakon statične prezentacije koja je održana u Sarajevu, karavan od 11 Karoq modela uputio se u avanturistički pohod u ekstremnim zimskim uslovima.

Nasljednik popularnog modela Yeti i mlađi “brat” modela Kodiaq pokazao je da za njega nema prepreke i da uistinu opravdava svoj slogan “Spreman na sve”.  Na -20 °C uz snježnu mećavu i uz velike snježne smetove Karoq je uspio savladati sve prepreke.

Ukupna dužina pomenute „adrenalinske” rute bila je punih 300 km.

Karoq je u ponudi u nivoima opreme Ambition i Style. Početni nivo opreme pod nazivom Active će se pojaviti krajem godine. Naredne godine će se pojaviti nivoi opreme RS, Scout te najeksluzivniji nivo opreme Laurin & Klement.

Bitno je istaknuti da se po prvi put pojavljuje digitalna instrument tabla, što ulijeva dah luksuza u ovaj jedinstven model.

OstaIe istaknute stavke dodatne opreme su Full LED svjetla, automatsko otvaranje prtljažnika – virtuelna pedala, grijani upravljač, varioflex sjedišta.

U ponudi su motori 1.5 TSI sa 150 KS, 1.6 TDI sa 115 KS i 2.0 TDI sa 150 KS, a krajem ove godine u ponudi će biti najsnažniji motor 2.0 TDI sa 190 KS.

Početna cijena modela Karoq iznosi 42.180 KM.