Terme Olimia vam nude bazen sa najvećim valovima u Sloveniji, uzbudljive vodene cijevi, mnogobrojne staze za spuštanje a za najhrabrije tu je King Kobra – najbolji adrenalinski tobogan u Sloveniji gdje vas završni pad od 50 stepeni nipošto ne ostavlja ravnodušnima. I naravno novost ovogodišnjeg ljeta – novi tobogan Black Cannon!

Ove godine fokus je na sadržaju kojim se samo Aqualuna može pohvaliti. To je Aqua safari sa 100 maketa egzotičnih životinja u prirodnoj veličini. Krokodili, nojevi, zmije,  slonovi, lavovi, tigrovi, majmuni, žirafe, zebre i ostale životinje su sastavni dio Aqualune. Sa njima se možete fotografisati, igrati ili naučiti puno o njihovom prirodnom životnom prostoru, načinu života i ishrani.

Ovo ljeto je u Aqualuni posebno živahno i raznoliko, jer prvi put u goste dolaze vatrogasci, zvijezde i finansijeri. Ali ne pravi, već oni iz ljubljanskog Minicityja. Svake nedjelje oni će ispod zelenog šatora od 11 do 16 sati omogućiti djeci da upoznaju zanimanje policajca/policajke i vatrogasca/vatrogaskinje, da odjenu policijske i vatrogasne univorme, brinu se o sigurnosti i redu, saznaju šta sve policajci i vatrogasci moraju znati kako bi pomogli drugima. Djeca će upoznati i zanimanje TV voditelja/voditeljica, novinara/novinarki, šminkera/šminkerica, stilista/stilistkinja i umjetnika/umjetnica. Mališani će se muzički izražavati, svirati instrumente, pjevati u karaokama i žonglirati.

Petak i subota tokom ovog ljeta rezervisani su za ples i čaroliju. Tu su plesačice iz grupe “Kuš ni me”, koje će zasigurno svakoga namamiti da zapleše, a čarobnjak Andrej djeci će od balona začarati njihovu omiljenu životinju. Za najmlađe je tu i slikanje lica, sa torbom punom boja i šljokica,  jer će ih posjetiti Alenka, majstorica face-paintinga!

Aqualuna nudi i bogat animacijski program – tokom čitavog dana možete uživati u vodenim igrama, a najbrže i najspretnije čekaju vrijedne nagrade. Teško ćete odoljeti brzom spuštanju, aerobiku u vodi, porodičnim igrama i potrazi za zlatom! Svaku noć vas pozivamo na ples – u Mini disco na Terasu Aqualune.

Novi tobogan Black Cannon

King Cobra je ljetos dobila pravo društvo. Ako vam nedostaje adrenalina pozivamo vas da isprobate novost u Aqualuni – tobogan Black Cannon, sastavljen od dvije zatvorene cijevi koje će vas odvesti u nezaboravnu avanturu. Tobogan odlikuju velika brzina spusta i skok u bazen od kojeg zastaje dah. Skoči u avanturu! Skoči u Aqualunu Terme Olimia!

Doživljaj za cijelu porodicu

Aqualuna ima veliku ponudu atrakcija na vodi na više od 3.000 m2 vodenih površina. Za vas imamo sve, od prijatnih bazena za opuštanje, adrenalinskih tobogana, najvećeg bazena sa valovima do brzih staza za spuštanje i divljih krivina. Imamo i pravo vodeno kraljevstvo za najmlađe goste podijeljeno na Aqua jungle 1 i Aqua jungle 2. To je pravi vodeni raj sa brojnim spravama za djecu, malenim toboganima, mrežama, prskaonicama, cijevima za spuštanje, pištoljima na vodu, vodenim vulkanom, probušenim vedrima iz kojih teče voda, ostrvom majmuna, vodenim palmama i više od 70 efekata i dodataka koji potiču interaktivnu igru. Sve što vam treba su dobra volja, kupaći kostim i krema za sunčanje, a za sve ostalo će se pobrinuti Terme Olimia.

Raspust bez granica

Da li ste i vi jedni od onih koji jedva čekaju odmor, ali ne mogu puno izdržati na jednom mjestu? Imamo rješenje za vas! Rezervišite tri noći u Termama Olimia, a na poklon dobijte još dvije noći u samo 30 kilometara udaljenim Termama Tuhelj u hrvatskom Zagorju. Vaš odmor u u dvije države počet će u Termama Tuhelj, a nastavit ćete ga u Termama Olimia.