Premijera predstave Savršen kroj, koju je prema tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića režirao Jasmin Duraković, biće upriličena u Sarajevskom ratnom teatru u srijedu, 8. februara, a reprize ćete moći pogledati u četvrtak, 9, petak, 10. i subotu, 11. februara u terminu od 20 sati.

Predstava će biti odigrana i u sklopu festivala Sarajevska zima u četvrtak, 16. februara.

Savršen kroj je komad razotkrivanja i prepoznavanja koji pre svega govori o muškim slabostima. Kroz slučajni susret dvojice po svemu, naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrednosti, odnosa muškarca prema ženi. Razotkrivaju se slabosti i strahovi protagonista. Ipak, možda, novokomponovani tajkun Marko i krojač na ivici egzistencije Svetislav i nisu toliko različiti. Možda imaju mnogo više zajedničkog nego što se to u prvi mah čini, a možda ni njihov susret i nije bio slučajan”, riječi su autora teksta, Vladimira Đurđevića, koji potpisuje i djela Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu.

U predstavi igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine scenograf Osman Arslanagić i kostimografkinja Lena Stevanović. 

Rezervacije ulaznica možete obaviti svaki dan od 10 do 16 sati pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke na Facebooku.