Sutra u 20 sati izdavačka kuća Buybook s ponosom predstavlja najnovije ostvarenje autora koji je svojim djelima, ali i izuzetno uspješnom međunarodnom karijerom, obilježio značajne trenutke uspona bosanskohercegovačke književne scene u posljednjim godinama. Ovo vrhunsko ostvarenje odabrano je kao idealan početak obilježavanja 20. godine Buybooka (1996-2016).

Najprodavaniji autor u Buybookovoj Noći knjige, Bekim Sejranović, sada pred publiku donosi svoj novi roman, pisan i prvobitno objavljen na norveškom jeziku, kojeg su potom preuzele čak tri izdavačke kuće naše regije, i koji je ocijenjen kao “najbolji roman jednog od najzanimljivijih postjugoslavenskih pisaca” (Zoran Ferić).

Buybook, Sejranovićev ekskluzivni bosanskohercegovački izdavač, na ovaj način prati uspješnu saradnju s autorom: od romana ”Nigdje, niotkuda” (Buybook/Profil, 2008), preko romana ”Ljepši kraj” (Buybook 2010), do romana ”Tvoj sin Huckleberry Finn” (2015),

Bekim Sejranović je dobitnik nagrade “Meša Selimović“ za najbolji roman 2008. godine objavljen na području Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Razgovor s Bekimom Sejranovićem sutra u 20 sati vodit će promotori Kristina Ljevak, Marko Tomaš i Goran Samardžić.

Knjiga je već sada dostupna u knjižarama Buybook i knjižarskoj mreži širom BiH, kao i putem Buybookovog web shopa www.buybook.ba.