Prvi regionalni sajam namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije – “Sarajevo4Walls”, okupit će 37 kompanija iz Bosne i Hercegovine i regije, koje će predstaviti svoje proizvode na 6000 m2 u Olimpijskoj dvorani Zetra od 14. do 16. aprila ove godine.

Ukupan izvoz drvne industrije BiH u 2016. godini iznosio je jednu milijardu i i 188 miliona KM, a od tog iznosa na namještaj se odnosilo 448 milona KM, što čini Bosnu i Hercegovinu regionalnim liderom u proizvodnji namještaja.

I zbog toga je želja organizatora predstaviti najbolje iz drvne industrije i drugih grana uređenja doma, što Bosna i Hercegovina može ponuditi, naglasio je Marko Matović, PR Sajma.

„Cilj sajma je biti posrednik između proizvođača i kupaca, ponude i potražnje, i na taj način, s jedne strane omogućiti posjetiteljima uvid u najnovije trendove u opremanju doma i cijene i pristupačnost proizvoda, a s druge strane proizvođačima omogućiti prostor za reklamiranje i promociju sopstvenih proizvoda, priliku za ostvarivanje potencijalne saradnje, te potaknuti pozitivnu konkurenciju“, dodao je Matović.

Iz organizacije još najavljuju da će se na Sajmu, koji se održava po prvi put, predstaviti i nekoliko kompanija koje do sada nisu učestvovale na događajima ovakvog tipa, tako da će građani imati priliku, po prvi put, pogledati njihovu ponudu u ovakvom okruženju.

Svi proizvodi, planirani za izlaganje su posebno kreirani u tu svrhu, tako da će se posjetitelji moći upoznati sa najnovijim trendovima u proizvodnji namještaja, podova, PVC stolarije, grijanja, uređenja enterijera (zavjese, madraci, stolarija, rasvjeta) i eksterijera, kao i trendove u oblasti gradnje doma. Pored toga nekoliko kompanija će predstaviti inovacije i trendove u proizvodnji blindiranih vrata.

I zbog toga, Zetra bi u periodu od 14. do 16. aprila trebala da bude adresa svih mladih bračnih parova, ugostiteljskih objekata, kompanija i svih onih koji žele da unesu novitete u svoj dom ili poslovni prostor – poručili su orgnizatori.