Na Trgu ispred Narodnog pozorišta je u petak tradicionalnim Welcome drink prijemom u organizaciji Sarajevo Film Festivala i HT Eroneta, obilježen početak 21. SFF-a. Mnoga poznata imena kulturno-umjetničke scene ali i mnogobrojni gosti su mogli uživati u ugodnoj festivalskoj atmosferi.

Prisutnima se tim povodom obratio Tomislav Ruk, član uprave za nepokretnu mrežu HT Eronet-a riječima:

“Iznimna mi je čast sve vas lijepo pozdraviti ispred HT Eroneta, kompanije koja je već dugi niz godina generalni pokrovitelj i komunikacijski partner Sarajevo Film Festivala. Sarajevo Film Festival je zasigurno jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u regiji koja kroz filmsku umjetnost povezuje ljude i drago nam je biti dijelom jedne velike priče o razvoju i sazrijevanju kojoj iz godine u godinu svjedočimo prateći ovaj Festival. Danas smo ovdje jer volimo, cijenimo i slavimo sedmu umjetnost, te osim Sarajevo Film festivala, HT Eronet podržava i Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu te Festival animiranog filma u Neumu. Svima onima koji su na bilo koji način radili na organizaciji 21. izdanja Sarajevo Film Festivala koje je pred nama, a posebno gospodinu Mirsadu Purivatri, čestitam što filmom nastoje i uspijevaju promovirati Bosnu i Hercegovinu na najbolji način. Dragi prijatelji, iskreno se nadam kako ćete ovoga filmskog ljeta uživati i ugodno se provesti u Sarajevu.”

Među prisutnima su bili i Davor Tomašković, predsjednik uprave HT-a, gosti iz T-HT Zagreb, kao i članovi NO HT Eronet.

Nakon prijema, HT Eronet je bio i domaćin filma Druga majka, brazilske režiserke Anne Muylaert, koji je i zvanično otvorio festival projekcijom u Ljetnom kinu HT Eronet.

Poštujući važnost filmske umjetnosti i kulture u Bosni i Hercegovini, HT Eronet kao društveno odgovorna kompanija, već jedanaestu godinu zaredom sa zadovoljstvom nosi naziv ponosnog generalnog sponzora SFF-a, dajući svoju podršku unapređenju bh. filmske industrije kao i muzike, sporta i humanitarnih akcija.

Generalni sponzor Sarajevo Film Festivala, HT Eronet i ove je godine pripremio posebno izdanje !hej Internet start paketa.

Ovi posebno brendirani Sarajevo Film Festival !hej Internet paketi će se nalaziti u prodaji tokom trajanja festivala i to na Eronet prodajnim mjestima u Sarajevu i prodajnim mjestima distributera u užem centru grada.