Na danas održanoj press konferenciji ozvaničena je saradnja između mladog bosanskohercegovačkog tenisera Nermana Fatića i kompanije Connecta d.o.o., koja je ovlašteni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu za Mazda i Ford Cargo program, te Nokian gume.

Nerman Fatić je najmlađi član bh. Davis kup reprezentacije, koji iza sebe već ima dosta uspjeha. Rođen je u oktobru 1994. godine, sada je 20-togodišnjak, a već 15 godina igra tenis. Prvi susret sa reketom otkrio je izuzetan talenat, koji se usmjeravao i cvjetao tokom godina napornih treninga i odricanja. Nerman Fatić je bio prvak države u svim juniorskim kategorijama, a prvi profesionalni meč je odigrao sa 16 godina.

Na ATP rang listi se pojavio sa 18 i od svih bh. igrača imao najbrži put od prvog ATP boda do ulaska u prvih 1000 igrača, samo 45 dana. Trenutno ima ranking karijere i 728. je igrač svijeta.

Za vrhunske teniske rezultate i volju, koja prati zahtjeve života profesionalnog sportiste, potrebna je jaka i odgovorna ličnost. Nerman to i jeste – ozbiljan, vrijedan i lijepo odgojen momak. Na pitanje šta je za njega tenis, odgovara samo jednom riječju: “Život.” Svoju zrelost potvrđuje i razmišljanjem o ciljevima i uspjesima koji su pred njim:

“Smatram da su napredak i ostvarivanje ciljeva mogući samo stepenicu po stepenicu. Ja sebi ciljeve postavljam kratkoročno – svake godine imam novi cilj i težim da ga dostignem, čak i pred neke turnire imam cilj vezan za taj nastup. Siguran put ka vrhu je samo onaj na kojem se čovjek potrudi i oznoji za svaku pojedinačnu dionicu”, kaže Nerman Fatić.

Na putu ostvarivanja njegovih kratkoročnih, ali i dugoročnih ciljeva, ubuduće će Nermana pratiti Connecta d.o.o.. Cilj ove saradnje, osim podrške Nermanu u daljoj karijeri, jeste afirmacija tenisa kao sporta i učešće u animiranju djece i mladih da mu se priključe.

“Connecta d.o.o., kao društevo odgovorna kompanija, će pratiti Nermana Fatića u velikim teniskim koracima za koje smo sigurni da slijede, a zajednički ćemo raditi na promociji tenisa i njegovoj popularizaciji, posebno kod djece”, istakao je Senad Sefić, Predsjednik Uprave Connecte.

Nerman na to dodaje: “To traži angažman nas tenisera, trenera, šire sportske zajednice i medija, ali i kompanija kakva je Connecta. Ja bih volio da se organizuju egzibicioni turniri, ili vježbe za djecu, kao neki Dani tenisa u školama ili na nekim drugim mjestima… Takvim aktivnostima i naravno našim rezultatima, pa evo i događajima poput ovog – doprinjet ćemo prisutnosti tenisa i njegove ljepote u javnosti.”

Nerman Fatić i Connecta, žele svojim primjerom pokazati da saradnja sporta i privrede, može doprinjeti afirmaciji i uspješnosti sporta. Nadamo se da će i druge bh. kompanije slijediti taj primjer.