Prvi Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine naziva “Knjige u nišama” (KUN) održat će se od 25. do 29. novembra u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (BKC) u organizaciji JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo i Zajednice izdavača/nakladnika u Bosni i Hercegovini, uz pomoć i pod sponzorstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ljubiteljima i ljubiteljicama knjige Sajam će ponuditi vrlo bogat i zanimljiv program koji će uključivati promocije knjiga, predstavljanje autora, čitanja, javne razgovore i radionice, a gosti prvog Sajma izdavača Bosne i Hercegovine bit će brojni autori i autorice, urednici i urednice, profesori i profesorice, književne kritičarke i kritičari, novinarke i novinari, dizajnerke i dizajneri, te ostale radnice i radnici u kulturi.

Svih pet dana Sajma, u salonu BKC-a će u 10.30 biti upriličeno Jutro s autorom, kojim će čitalačka publika moći pobliže upoznati djelo autorica i autora recentnih naslova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. U ovom formatu, sarajevskim čitateljkama i čitaocima će se predstaviti Damir Ovčina, autor nagrađenog romana “Kad sam bio hodža”, višestruko nagrađivana autorica Tanja Mavrak koja potpisuje zbirku “Naša žena”, zatim crnogorski pisac Ethem Mandić i pjesnikinja Ivana Vojvodić, a publika će moći poslušati i fotografa Ziyaha Gafića.

Ulaz na Sajam je slobodan.