Bosanskohercegovačka turneja Rundek Cargo Tria i predstavljanje albuma Mostovi, priče o istinskom povezivanju među ljudima, nakon Mostara nastavljena je u Sarajevu u Domu mladih.

U duhu uobičajene jedinstvene koncertne atmosfere Rundek Cargo Tria i sarajevskoj publici priuštena je muzička noć za pamćenje, a Darko, Isabel i Duco su pored izvođenja novih kompozicija sa albuma Mostovi na koje publika odlično reaguje, odsvirali i ključne numere iz ranijeg perioda ovog sjajnog umjetničkog sastava.

“Pitali su me kako duša može ginuti od tišine kad bi tišina trebala predstavljati spokoj, mir i lijek za dušu. Ipak, tišina simbolizira usamljenost, a usamljenim ljudima donosi patnju. Kupovinom ulaznice za naše koncerte u BiH pomažete projektu Muzička soba za mališane bez roditeljskog staranja u Domu Bjelave”, rekao je Darko Rundek sinoćnoj publici. Osim koncerta, članovi Rundek Cargo Tria odvojili su vrijeme za druženje sa publikom i potpisivanje CD-ova.

Nakon mostarskog i sarajevskog koncerta, građenje mostova i novi susreti sa publikom planirani su u Travniku i Zenici u septembru, a u zimskom dijelu turneje slijede Tuzla, Bihać, Jajce, Banja Luka i Brčko.