U.S. Polo Assn. donosi buđenje prirode sa svom njenom vitalnošću u kolekciji proljeće/ljeto 2016. Brend koji je obuhvatio cvjetne uzorke i boje New Orleans Polo kluba i Američkog kupa u svom dizajnu, inspiriše romantičnom čipkom, svilom i lepršavim kreacijama u novoj sezoni.

Kao ikona stila u sportskom odijevanju, U.S. Polo Assn. predstavlja svoju kolekciju za proljeće/ljeto 2016, koja je inspirisana bojama iz prirode, s vrijednostima usvojenim iz dugogodišnjeg nasljedstva koje u sportu baštini polo. U.S. Polo Assn., koji vuče inspiraciju iz pola i koristi sportsku otmjenost u svojim kreacijama, kombinovao je najbolji komfort i otmjene alternative zazaposlene žene u svojoj kolekciji za novu sezonu. Dekoracijom svog dizajna, tako da energija proljeća susreće toplinu ljeta sa cvjetnim uzorcima sa Floride, brend je u svojoj novoj kolekciji uhvatio perfektni sklad između sportske udobnosti i ženstvenosti.

U svojoj novoj kolekciji, U.S. Polo Assn. koristi tkanine koje polo igrači više vole zbog praktičnosti u utakmicama. Obogaćivanjem svih grupa svojih proizvoda, kao što su jakne, haljine i trenerke, brend se vratio u svoj DNK star 126 godina.

Dok kolekcija pruža više ženstvenosti ženama i više udobnih kreacija za muškarce u profesionalnom svijetu, jakne, haljine i pantalone iz kolekcije imaju praktičniju formu zbog pletenih tkanina koje su korištene. To omogućava brendu da predstavi udobnost i otmjenost u isto vrijeme, kako u profesionalnoj liniji, tako i u klasičnom odijevanju. Povrh svega, potpuno prirodne tkanine kao što su lan, viskoza i pamuk su korištene u kolekciji kako bi potpuno obuhvatili udobnost proljeća i ljeta.

U.S. Polo Assn. je svojoj ženskoj kolekciji nove sezone dodao dizajne koji su još ženstveniji i otmjeniji, ne zaboravljajući na udobnost nošenja istih u poslovnom svijetu. Kolekcija sadrži mnogo kreacija, od onih ukrašenih draguljima i biserima do onih sa modernim cvjetnim uzorcima, sjajnim tkaninama i čipkom. Svi proizvodi u kolekciji se u potpunosti slažu sa dizajnerskim dodacima. Cipele, torbe i šeširi plijene pažnju svojim bojama i posebnim stilom. Proizvodi iz kolekcije kao što su haljine, košulje i majice obilježit će ljeto svojim živopisnim bojama, tkaninama i uzorcima.

Za mušku kolekciju, U.S. Polo Assn. je izabrao likru, lan i pamučne tkanine koje obuhvataju udobnost proljeća i ljeta. Cvjetni uzorci se ove godine izdvajaju na majicama, a vesele boje, majice s printom i majice s cvjetnim i panelnim uzorcima privlače pažnju, poglede posebno privlači muški džins.

Dječija kolekcija je usvojila sve boje prirode kao i dekoracije cvjetnog uzorka. Dok U.S. Polo Assn. ističe harmoniju tački i pruga sa bojama, teme udobnosti i slobode pokreta privlače pažnju.

Na sve artikle iz nove kolekcije proljeće/ljeto 2016. na snazi je sniženje od 30 posto.