Roman “Jednog dana doći ću, oče” autora Edina Krehića, čije je drugo izdanje upravo objavljeno u okviru nove izdavačke kuće Palm books, bit će predstavljen u petak, 6. marta u 19 sati u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića u Sarajevu.

Promotori romana će biti Edina Kamenica, Goran Milić i Mirnes Kovač, a segmente će čitati glumac Armin Ćatić. U muzičkom dijelu nastupit će solistica opere Adema Pljevljak-Krehić uz klavirsku pratnju profesorice Višnje Bakalar.

O romanu

Ajas Pruščak je nakon studija svjetske književnosti napisao roman o dječaku koji bez oca savladava životne teškoće. To je istinita priča o njegovom djetinjstvu i odrastanju s majkom koja ga podiže u okruženju koje mu nije naklonjeno. Njegov prvijenac je uvod u glasovitu spisateljsku karijeru. Nada se da će mu internacionalni uspjeh pomoći da sazna istinu o ocu, premda ne zna odakle početi potragu.

Tajnovita prošlost mu sama, strelovito kreće u susret. Otac je bio prevodilac jedinica Vermahta u Drugom svjetskom ratu. Nestao je aprila 1945. godine. Djed je bio pripadnik elitne Druge bošnjačke regimente Austrougarske vojske u Prvom svjetskom ratu. Posljednju bitku je vodio na italijanskom frontu.

Šta se desilo? Gdje su završili?

Odgovori stižu iz Beča, Melburna…

Saga o jednoj porodici i podneblju gdje sinovi iz generacije u generaciju moraju odrastati bez oca. Može li se to konačno i zauvijek promijeniti, saznajemo iz ovog romana s puno obrata, u kojem jurimo saznati kraj…