Mali muzički festival Lijepi zvuci ljeta i Ljetna scena Kosača, krovna terasa, prvi put će u Mostaru ugostiti najveću kantautorsku atrakciju u regiji, Kralja Čačka. Koncert će se održati u petak, 28. jula, a vrata se za publiku otvaraju u 21.30 sati.

Kralj Čačka, pravim imenom Nenad Marić, rođen je u Čačku 1979. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a od 2004. bavi se kantautorskim radom pod pseudonimom Kralj Čačka. U okviru izdavačke kuće LOM prošle godine mu je objavljena prva zbirka poezije, naziva “Na margini”, a u nedugo zatim u izdanju Pop Depresije i Odličnog Hrčka i debi album pod nazivom “Zemlja Snova”.

Na ljetnoj turneji Kralj Čačka nastupaće u trio sastavu koji pored Nenada čine i Miladin Stojković za kontrabasom i Marko Marić za električnom gitarom.

Žikica Simić, spisatelj, radijski urednik, zatvorski psiholog, a zasigurno i institucija R’N’R u bivšoj Jugoslaviji napisao je o Kralju Čačka: “Kralj Čačka je, zapravo, car. Sa imperatorskom lakoćom vlada carstvom umetnosti, lepote i muzike. “Ne plačem ja da bih suzu pustio/već plačem ja da bih zlo potopio” piše na kapiji kojom se ulazi u njegovu imperiju. Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena. Pararokerske muzičke idiome – kao što su kabaretska pesma, ulični moritat, kantri lament, bluz žalopojka ili pozorišni song – prilagodio je svojoj umetničkoj viziji.”