Sastojci za četiri osobe:

Penne rigate Barilla                                     350 g

Sos Pesto Genovese Barilla                        180 g

Svježe meso lososa                                       200 g

Ekstradjevičansko maslinovo ulje            dvije supene kašike

Svježa mirođija

Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte Penne rigate prema uputstvu na pakovanju.

Za to vrijeme, isijecite losos na kockice tako da ivice budu oko 2 cm.

Zagrijte maslinovo ulje u neljepljivoj tavi i pažljivo pržite kockice lososa nekoliko minuta.

Ocijedite Penne rigate skuhane “al dente”, ali ostavite 2-3 supene kašike vode od tjestenine sa strane; ubacite Penne rigate u tavu s lososom i pažljivo sve promiješajte.

Zatim sklonite s vatre, dodajte sos Pesto Genovese i vodu od tjestenine u tavu da biste sve dobro pomiješali i spojili tjesteninu i sos.

Posjetite službenu stranicu Barilla.