Izdavačka kuća Buybook sa zadovoljstvom vas poziva na putovanje s Geertom Makom u petak, 19. maja 2017. u 19.30 sati u Ateljeu Figure. Holandski novinar i autor putopisa U Evropi, Most i Putovanje bez Johna, bestselera objavljenih u izdanju Buybooka, dolazi u Sarajevo, a razgovor s autorom vodit će Nenad Rizvanović.

Geert Ludzer Mak, rođen 1946, jedan je od najpopularnijih holandski novinara i pisaca. Aktivan je na mnogim područjima civilnoga društva, a posebno je značajan njegov doprinos u nepristranom tumačenju evropske historije. Godine 2004. dodijeljen mu je počasni doktorat Otvorenog sveučilišta u Heerlenu za rad u historiografiji, a u aprilu 2009. dobio je francuski Orden Legije časti za lična postignuća, za spisateljski dar i za doprinos njegove knjige U Evropi: Putovanje dvadesetim vijekom razumijevanju u Evropskoj uniji. Ova knjiga postala je međunarodni bestseler i prema njoj je snimljena gledana televizijska serija. Godine 2015. dobio je Zlatno guščije pero za izuzetan doprinos u razvoju i popularizaciji pisane riječi u Nizozemskoj i svijetu. Djela su mu prevedena na više od dvadeset jezika. Geert Mak živi u Amsterdamu i Friziji.

Prije početka razgovora s autorom, na gitari će svirati Vedran Vujica, a nakon razgovora koji će prevoditi Goranka Sarić-Prevljak, Geert Mak će potpisivati knjige i družiti se s gostima.