U samom centru Zagreba, u Frankopanskoj ulici 2B, 6. juna je otvoren prvi butik donjeg rublja Alma Ras u Hrvatskoj. Od sada će Zagrepčanke i Zagrepčani imati priliku uživati u vrhunskim kreacijama Alma Ras i Manners brendova od najfinijih tkanina evropskog porijekla. Kreativna direktorica kompanije Alma Ras Sedina Memagić, modna dizajnerica, stilistica te vlasnica modnog brenda Marka M i web stranice marka.hr Marija Cvitanović uz pomoć poznate glumice Helene Minić, simboličnim rezanjem vrpce otvorile su vrata Alma Ras butika.

Među zvanicama na otvorenju našla su se i brojna poznata lica iz javnog života kao što su Nives Celzijus, Aljoša i Antonija Šerić, Petar i Lucija Ćiritović, Jelena Glišić, Csilla Barath Bastaić, Anita Matić, Ana Vilenica, Ankica Dobrić, Ana Maras, Sanja Vejnović, Ivica Pucar i mnogi drugi.

Punih 20 godina kompanija Alma Ras je prepoznata po upotrebi najfinijih tkanina, pristupačnim cijenama, inovacijama, krojenju i dizajnu što daje snažnu poruku kupcima da je Alma Ras asortiman na nivou svjetski poznatih brendova. „Neodoljiva u svakoj prilici“ nit je vodilja brenda Alma Ras koji poručuje da se žene u svakodnevnim situacijama mogu osjećati ženstveno i neodoljivo istovremeno uživajući u udobnosti svih modela.