Prva ploča Elvisa Presleya koju je ikad snimio prodata je za 240.000 dolara na aukciji u Memphisu, koja je održana u povodu 80-te godišnjice rođenja “Kralja rock and rolla”.

Na ploči, koju je kupio nepoznati online kupac, nalaze se pjesme “My happiness” i “That's when your heartaches begin”, a nastala je 1953. kada je Presley imao 18 godina.

Prema Elvisovu biografu Bobbiu Ann Masonu, ploča je označila početak pjevačeve karijere. Presley je snimanje pjesama u Memphis Recording Service studiju platio četiri dolara, najvjerojatnije kao rođendanski poklon svojoj majci.

Zaposlenica studija Marion Keisker pitala je tada Elvisa poput koga zvuči kada pjeva a on joj je odgovorio: “Ne zvučim kao nitko drugi”.
Keisker se dopalo ono što je čula te ga je predstavila svom šefu, utemeljitelju Sun Recordsa Samu Phillipsu, koji će producirati prvi Presleyev singl “That's all right”.

U katalogu online aukcijskog tržišta Invaluable.com, preko kojeg je ploča prodana, ističe se kako se najverojatnije radi o najvažnijoj 78-milimetarskoj ploči koja je ikada ponuđena na aukciji, a očekivalo se da će postići cijenu između 75.000 i 100.000 dolara.

Aukcija na Gracelandu, domu rock legende koji je danas spomenik njegovom životu i vremenu, bila je jedan od događaja kojim je obilježen dan kada je Presley trebao postati osamdesetogodišnjak.

Istoga dana ranije, unatoč ledenom vremenu, na ulazu u Graceland okupilno nekoliko stotina obožavatelja da bi uz osmokatnu tortu, na čijem se vrhu nalazila crvena Elvisova silueta a zlatnom krunom, otpjevalo pjesmu “Happy birthday” i pozdravilo Presleyevu ženu Priscillu i njihovu kćerku Lisu Marie.

Elvis Aaron Presley rođen je 8. januara 1935. godine u Tupelu, u Mississippiu, ali se kao dječak od 13 godina s porodicom  preselio u Memphis, gdje je živio do smrti u dobi od 42 godine zbog predoziranja drogom 16. augusta 1977. godine.

Gotovo četiri desetljeća nakon smrti, Elvis ostaje jedan od najprodavanijih pjevača svih vremena sa 134,5 miliona prodanih albuma, odmah nakon Beatlesa