Prva grupna obuka za IAIM masažu za bebe u Bosni i Hercegovini, namijenjena roditeljima, održat će se u pet sesija, od 17. do 21. septembra, svakog dana u 17 sati u SpaOlogy Body bar centru.

U ovom centru, licencirani instruktori i instruktorice sprovode jedinstveni program obuke roditelja po standardima Međunarodne asocijacije za masažu beba (IAIM). Tokom programa roditelji uče kako da masiraju svoje bebe, dok im instruktorice i instruktori pokazuju pokrete na lutkama.

Vimala McClure osmislila je koncept masaže beba na način da roditelji masiraju svoju djecu i tako uspostave bolju povezanost jedni sa drugima. IAIM masaža se sastoji od elemenata švedske i indijske masaže, refleksologije i joge. Brojne su koristi masaže beba, kako za same mališane, tako i za njihove roditelje, ali i za cjelokupno društvo.

Obuka za roditelje podijeljena je na pet sesija koje u prosjeku traju jedan sat, u okviru kojih se uči masaža svakog dijela tijela, nježni pokreti kao i specifični pokreti kod kolika (grčeva). Roditelji će također učiti i o tome da se masaža uvijek radi sa bebom, ne na bebi, te da je to aktivnost puna poštovanja prema bebi. Na kraju svakog časa bit će odvojeno i vrijeme za diskusiju kako bi roditelji jedni s drugima mogli podijeliti razna iskustva i saznanja.

Obuku će voditi Lana Lekić, doktorica farmaceutskih nauka i majka troje djece, a ujedno je i jedina licencirana instruktorica masaže za bebe u BiH.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem Facebook i Web stranice SpaOlogy Body Bar, e-mail adrese info@spaologybodybar.ba, te putem telefona +387 62 097 270.