Knjiga Street Style Banja Luka by Dasha Gajic, autorke Drage Gajić Daše, biće promovisana u Art depou Ars Aevi u Sarajevu u utorak, 26. aprila 2016. s početkom u 19 sati. Knjiga je objavljena u junu 2015. godine, kao rezultat dugogodišnjeg rada na istoimenom blogu, a prvu promociju imala je u Banjoj Luci.

Intervju s Dašom Gajić, koji je Urban magazin objavio povodom izlaska knjige pročitajte ovdje.

Sarajevska promocija dešava se deset godina nakon što se Daša Gajić počela baviti street style fotografijom, u Philadelphiji, te predstavlja početak proslave malog jubileja i podsjećanja na sve ono što je prethodilo nastanku prvog bosanskohercegovačkog street style bloga, a nakon toga i nastanku prve knjige u regionu posvećene street style fotografiji.

Daša Gajić rođena je 1988. godine u Banjoj Luci. Diplomirala je politikologiju kao studentkinja generacije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, te završila master rodne studije na Univerzitetu u Novom Sadu (ACIMSI) i magistarski iz politikologije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci. Takođe, završila je i master kurs “Gender Equality in the Nordic Countries” na Univerzitetu u Oslu (Norveška). Autorica je bloga Street Style Banja Luka by Dasha Gajic, prvog bloga u Banjoj Luci i Bosni i Hercegovini posvećenog street style fotografiji. Dašine radove objavljivali su Guardian, Push it Magazine, Opus Mag, Urban Fieldnotes. Njen blog je dobio brojne nagrade i priznanja, poput nagrade za najbolju street style fotografiju u 2013. godinu na internacionalnom takmičenju Best of Street Style, a uvršten je i na listu najboljih street style blogova na svijetu, Street Style News.

Dasha_fotografija