Foto: Dženat Dreković

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizuje promociju knjige ”Gutač nula” autora Vuka Rodića. Na promociji, koja će se održati u petak, 23. juna u 21 sat u sarajevskoj galeriji Zvono, na adresi Obala Maka Dizdara 10, govorit će Vuk Rodić, moderatorica Kristina Ljevak i urednik Marko Tomaš.

Knjigu ”Gutač nula” objavila je zenička izdavačka kuća “Vrijeme” u okviru biblioteke “Nova osjećajnost” koju uređuje Marko Tomaš.

Poezija Vuka Rodića ne imitira beskompromisan život, beskompromisan život imitira poeziju Vuka Rodića. Govorimo, dakle, o hodu po rubu u svakom smislu. Nekom će neposrednost ovih pjesama biti prst u oko, a nekom drugom pak pružena ruka prijatelja, otvaranje duše, pokušaj da se stupi u istinsku komunikaciju. Biti iskren u ovakvom svijetu, u današnjem trenutku nije mnogo, to je najviše što čovjek može tražiti od sebe i drugih, jer kako drugačije jurišati na samoću koja nas guta, uvlači u čeljusti koje su zinule proždrati cijeli naš planet skupa s idejama, mašinama i poezijom?”, napisao je urednik Marko Tomaš.

Vuk Rodić rođen je 1958. godine u Mesićima kod Rogatice. Studirao na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu i Višoj pomorskoj školi u Rijeci, Kotoru i Splitu. Prvu knjigu pjesama “Vremeplov” objavila mu je Izdavačka kuća Svjetlost. Zbirku “Sfumato” štampao je sarajevski Buybook 2007. godine, a u istoj izdavačkoj kući godinu dana kasnije izašla je i autorova prozna zbirka “Glissando”.

Razgovor s Vukom Rodićem povodom knjige “Gutač nula”, objavljen u majskom broju Urban magazina, možete čitati ovdje.