Nemoguće je spomenuti bh. muzičku scenu, a da se ne spomene ime Amira Misirlića, publiciste, kritičara i slobodno možemo reći jednog od najvećih poznavalaca muzike sa ovih prostora. U svom dugogodišnjem književnom opusu Amir je izdao pet knjiga, među njima i Prvi bh. pop rock leksikon, monografiju Bijelo dugme, kao i Soundtrack vremena – historiju popularne muzike.

Nastavljajući svoj rad, Misirlić će sarajevskoj publici u Magazi, (Ćurčiluk veliki, 20), 14. oktobra 2017. u 13 sati predstaviti svojevrsni nastavak leksikona, knjigu 50 godina pop rocka u Bosni i Hercegovini.

Knjiga je namijenjena svim ljubiteljima muzike, ali i novinarkama i novinarima, muzičarkama i muzičarima, istraživačima i istraživačicama.

Amir Misirlić je rođen 1963. u Sarajevu. Diplomirao je na Sarajevskom univerzitetu 1985. na Fakultetu političkih nauka – odsjek žurnalistika. Od početka 1986. bio je angažovan kao stalni saradnik u dnevnom listu Oslobođenje. Njegovo opredjeljenje postaje pisanje o popularnoj muzici, kako za Oslobođenje tako i za druge listove kao što su Rock, Ven, As, Mega Hit, Naši dani, Orbis. Vodio je redovnu sedmičnu autorsku emisiju na Radio Sarajevu u periodu od 1989. do 1991. Radio je kao saradnik Radio – Pressa, Radio Marša u Mariboru, Dana, Politike, Večernjih novina, te objavio zbirku radijskih komentara Dnevnik jednog izbjeglice, Prvi bosanskohercegovački pop rock leksikon, monografiju Bijelo dugme, Soundtrack vremena, kratku istoriju popularne muzike, te roman Kupi mi kupine.