Dolaskom Argete u Bosnu i Hercegovinu 2006. godine, počela je priča o poslovnom uspjehu i društvenoj odgovornosti sada već jednog od naprepoznatljivijih domaćih brendova. Jer, nema sumnje da je Argeta sa svojom fabrikom u Hadžićima, koja proizvodi za domaće ali i niz inostranih tržišta postala značajan bosanskohercegovački privredni subjekt, sa 173 radnice i radnika, kojima se nedavno pridružilo i 20 novih kolegica i kolega.

Argeta BiH prošle godine izvezla je svoje proizvode u vrijednosti 33.800.000 KM na tržišta Albanije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a poseban značaj ovoj brojci daje činjenica da se u proizvodnji koristi više od 90 posto domaćih sirovina. Pored rasta proizvodnje te izvoza, Argeta BiH ima namjeru i dalje ulagati u najvažniji resurs, svoje radnice i radnike, putem educiranja i zapošljavanja novih kadrova koje će pratiti inovacije u proizvodnim pogonima.

Uz značajne poslovne rezultate, podršku domaćoj privredi Argeta pruža i kroz kampanju Kupujmo i koristimo domaće. „Izuzetno nas raduje mogućnost saradnje na jednom ovakvom projektu, jer je bitno da pored kvalitete naših proizvoda sa domaćim potrošačima ostvarimo i kvalitetnu komunikaciju. Prema našem mišljenju, ukazivanje na značaj kupovine domaćih proizvoda ima prvorazredni značaj. Našim sugrađanima želimo ukazati da od jake domaće privrede korist ima cijela Bosna i Hercegovina“, istakla je Mirsada Kadribašić, Senior Brand Building Manager u Argeti BiH.

Također, od svog dolaska u Bosnu i Hercegovinu ovaj veliki brend koji se nalazi u sastavu Atlantic Grupe, kroz niz različitih projekata uključio se u lokalnu zajednicu svojim društveno odgovornim ponašanjem. Brojni sportski, humanitarni i obrazovni projekti uspješno su provedeni zahvaljujući spremnosti Argetinih radnica i radnika te uprave da pruže podršku lokalnoj zajednici, što je praksa koja će se nastaviti i u budućnosti.

I na kraju, ali ne manje bitno, Argeta BiH uvijek se trudi biti maksimalno transparentna prema svojim potrošačima, koji su dobrodošli u proizvodne pogone u kojima se na licu mjesta mogu uvjeriti u najviše standarde kvalitete i proizvodnje, te im je stoga uvijek otvoren poziv za posjetu kojom će obradovati svoje domaćine.