Stresan način života i često neuravnotežena prehrana glavni su razlozi zbog kojih mnogi danas, i u svijetu i kod nas, sve češće posežu za različitim dodacima prehrani kako bi osigurali unos nužnih nutrijenata. Uzimanje dodataka prehrani osviješteno je kao prijeko potrebna pomoć u održavanju zdravlja organizma pa tako tražimo dodatke prehrani koji pridonose normalnom stvaranju kolagena (koji je važan gradivni element za kožu, kosu i nokte) i pomoći će nam održati zdravlje, vitalnost i ljepotu što dulje.

Taj trend i sve veću potražnju za kvalitetnim suplementima prepoznao je i Fidifarm, pod čijim okriljem nastaje i vodeći brand dodataka prehrani Dietpharm. Fidifarm je tako sve svoje dugogodišnje znanje, iskustvo i umijeće, provjereno i potvrđeno velikim Dietpharmovim uspjesima, pretočio u vrhunsku novu, premium liniju dodataka prehrani – Premium Green, namijenjenu svima, a posebno osviještenoj, zaposlenoj, sve zahtjevnijoj mlađoj publici koja od proizvoda traži najbolje.

Liniju Premium Green zasad čine tri proizvoda: Marine Magnesium, Detox Liver i Beauty Complex. Proizvodi sadrže vrhunske brandirane sastojke iz prirodnog izvora, bez glutena i bez nepotrebnih aditiva, a kapsule su od celuloze pa su pogodne i za vegetarijance. Pakovani su u vrlo atraktivno dizajnirane kutijice koje sadrže i etui za blistere te svojim korisnicima donose i mudre, poticajne životne poruke.

Premium Green linija dodataka namijenjena je u prvom redu mladim, zaposlenim ljudima koji su svakodnevno izloženi stresu, ali su svjesni važnosti prevencije i zdravog načina života te teže optimalnom zdravlju i moto im je, kako i Premium Green slogan kaže – “In harmony with nature and your body”.

Premium Green dodatke prehrani javnosti su predstavile poznate stručnjakinje, doc. dr. sc. Arijana Meštrović, mag. pharm. i dr. med. Natalija Kanački.

Premium Green Beauty Complex

Beauty Complex je premium dodatak prehrani iz prirodnog izvora za zdravu kožu, kosu i nokte. Namijenjen je svima koji žele zdravu i lijepu kosu, kožu i nokte, a naročito osobama koje putem hrane ne unose dovoljno mikronutrijenata za zdravlje kose, kože i noktiju.

Beauty Complex sadrži kombinaciju Cynatine® keratina i cinka za zdravlje kose, kože i noktiju. Cink doprinosi održavanju normalne kože, kose i noktiju te ima ulogu u procesu dijeljenja ćelija.

Premium Green Marine Magnesium

Marine Magnesium dodatak je prehrani za zdravlje nervnog sistema i mišića koji sadrži prirodni magnezij iz mora. Namijenjen je svima koji žele očuvati zdravlje nervnog sistema i mišića, osobama koje su pod stresom i osjećaju nedostatak energije kao i onima koji svakodnevnom prehranom ne uzimaju dovoljno magnezija. Redovna suplementacija magnezijem doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije što dovodi do smanjenja umora i iscrpljenosti. Magnezij je važan za normalno funkcionisanje nervnog sistema te održavanje normalnih psiholoških funkcija mozga koje se odnose na koncentraciju, učenje, pamćenje i rasuđivanje.

Marine Magnesium sadrži prirodni ekstrakt SimagTM, porijeklom iz dubina Sredozemnog mora. SimagTM je pročišćeni ekstrakt iz morske vode bogat mineralima i mikronutrijentima. Osim magnezija, kojeg u ekstraktu ima 55%, SimagTM sadrži i kalcij, jod, željezo i silicij. Specifično geografsko porijeklo odražava njegov jedinstveni mineralni profil.

Premium Green Detox Liver

Detox Liver je premium dodatak prehrani za zaštitu i normalnu funkciju jetre. Jetra je centar metabolizma ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Njen ključni zadatak je neutralizacija toksičnih tvari pa je slobodno možemo zvati tvornicom našeg organizma. Savremeni život sa sobom donosi i opterećenje sve većeg zagađenja okoline, ali i sve veću prisutnost raznih hemikalija u hrani, kozmetičkim preparatima i vodi. Tu su i razni lijekovi, alkohol i virusi koji toksično djeluju na organizam, a naročito na jetru. Utjecaj hemikalija iz okoliša te razne toksične tvari koje se ponekad ne mogu izbjeći ostavljaju trag na jetri. Jetra je i metabolički i probavni organ kojem je povremeno  potrebno pomoći jer je njen normalan rad presudan za održavanje dobrog zdravlja. Detox Liver namijenjen je svima koji žele očuvati zdravlje jetre, a naročito osobama koje unose veće količine alkohola, lijekova ili hrane s visokim udjelom masnoća.

Detox Liver sadrži kombinaciju sastojaka koja pomaže u održavanju i zaštiti zdravlja jetre. Sikavica pomaže zaštiti jetre. Artičoka i kurkuma pomažu u održavanju zdravlja jetre, a kolin pridonosi održavanju normalne funkcije jetre i normalnom metabolizmu lipida.

Liniju Premium Green potražite u apotekama i specijalizovanim prodavnicama.