Milena Dravić, jedna od najcjenjenijih glumica s prostora bivše Jugoslavije, preminula je noćas poslije teške bolesti u 79. godini u Beogradu. Dravić je prije dvije i po godine ostala bez supruga, legendarnog glumca Dragana Nikolića, a u to vrijeme je i oboljela, pišu srbijanski mediji.

Milena Dravić je rođena 5. oktobra 1940. u Beogradu. U glumačkoj karijeri je ostvarila preko sto filmskih ostvarenja, a najpoznatije uloge igrala je u filmovima “Prekobrojna”, “Jutro”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Moj tata na određeno vreme”, “Sekula se opet ženi”, “Nije lako sa muškarcima” i “Zona Zamfirova”.

Poznata je i kao učiteljica iz kultne serije “Priče iz Nepričave”, Vera iz “Policajca sa Petlovog brda”, zatim kao Vukosava Petrović i Spomenka iz TV–komedija “Pozorište u kući” i “Lud, zbunjen, normalan”.

Dobitnica je Nagrade za najbolju sporednu glumicu na filmskom festivalu u Cannesu, specijalne nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji, najprestižnijih srpskih nagrada Dobričin prsten i Žanka Stokić za cjelokupan doprinos jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, nagrade Joakim Vujić, nagrade Pavle Vuisić na Filmskim susretima u Nišu, četiri Zlatna ćurana na Danima komedije u Jagodini i čak rekordnih deset Zlatnih arena na Filmskom festivalu u Puli.

Milena Dravić će biti sahranjena u beogradskoj Aleji zaslužnih građana.