Ljubitelji i ljubiteljice trčanja protekle su subote u Sarajevu imali priliku testirati novi model patika Nike Free RN Flyknit 2017, a oni najbrži su osvojili i poklone. Osim Free RN modela, trkači i trkačice su mogli da testiraju i druge Nike modele. Bio je to odličan način da provjere i uporede koji je model idealan za njih i njihove potrebe.

Free RN Flyknit 2017 sa anatomskim dijelom na peti omogućava lako i udobno prilagođavanje podlozi. Pletena Flywire tehnologija koja je integrisana u Flyknit gornjište daje osjećaj stabilnosti i podrške pri svakom koraku. Pravilno raspoređena flyknit tehnologija pruža prozračnost i rastegljivost na bočnim stranama i stvara osjećaj stabilnosti tokom trčanja.

Poboljšana amortizacija i fleksibilnost zahvaljujući posebnim brazdama na đonu obezbjeđuju najprirodnije trčanje do sada.

U Sport Life radnji na Ferhadiji, u zgradi Svjetlosti, svi prisutni su imali priliku da dobiju savjet i trče sa Erolom Mujanovićem koji je do sada trčao preko 100 polumaratona/maratona, te je suosnivač prve i najmasovnije škole trčanja u BiH “Klix” i osnivač i direktor udruženja Marathon Sarajevo, koje i ove godine organizuje nekoliko veoma značajnih trka za Sarajevo, a uveliko se radi na pripremama Sarajevskog polumaratona, koji se održava u septembru.

Novi Nike Free RN Flyknit model možete pronaći u Sport Life radnji u Sarajevu.