U četvrtak, 27. juna u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra odigrat će se gostujuća predstava “Bezruki” Nacionalnog Albanskog teatra iz Skoplja.

Predstava je nastala prema tekstu jednog od najizvođenijih savremenih evropskih pisaca Martina Mcdonaghe. Tekst “Bezruki” je crna komedija prvi put u teatru izveden 2010. godine, a koja pokušava iznijeti dirljive istine o duštvu u kojem živimo, preko sudbine jednog čovjeka koji u potrazi za dijelom svoga tijela, svoju podsvijest pretvara u dio svoje prisilno otete duše.

Predstava “Bezruki” Nacionalnog Albanskog teatra je osim na brojnim festivalima u regionu gostovala i u Turskoj i Rusiji na Festivalu Martina Mcdonaghe.

Režiju predstave potpisuje Cendrim Rijani, scenografiju Petrit Bakali, kostimografiju Edlira Cuska, muziku Nedžat Mujovi – Virus, vajarsko rješenje Dasmir Arifi, a u predstavi igraju Adem Karaga, Dževdet Jašari, Amernis Jovanovska Noksici i Luran Ahmeti.

Rezervacije ulaznica moguće izvršiti na broj telefona 033 664 070 ili putem inboxa Facebook stranice Sarajevskog ratnog teatra. Omogućen popust sa studente i penzionere.

Dobro došli u SARTR!