Novi Hyundai i20 vodeći je u klasi po pitanju prostranosti, a vozačima nudi vrhunski kvalitet i premium dodatke. Sofisticiranog dizajna, elegantne linije i otmjenih detalja, ovaj automobil je konstruisan da pruži ugodnu vožnju u svim vremenskim uslovima

Nova generacija i20 je dizajnirana i razvijena u Europi, i tri glavna atributa naglašavaju upravo činjenicu kako ovo vozilo zadovoljava potrebe europskog potrošača.

Duži, niži i širi od svog prethodnika, nova generacija i20 je razvijena u Hyundai centru u Russselheim-u, Njemačkoj. Karakterne linije ovog vozila inspirisane su dizajnom fluidne skulpture, s elegantnim linijama i atletskim profilom koji čini ovo vozilo snažnom i sofisiticiranom pojavom na cesti.

Ključni elemenat dizajna modela je heksagonalana maska, ukomponovana sa stilskim prednjim svjetlima i LED dnevnim svjetlima opciono. Zahvaljujući novom razmaku međuosovinskog rastojanja koje je produženo za 45 mm, na 2570 mm kreirano je više prostora za sve putnike. Vozilo je dizajnirano tako da pruža komfor putnicima i vozaču podjedanako, kabina je urađena od vrhunskih materijala, te zajedno sa kromiranim detaljima kreira modernu i sofisticiranu unutrašnjost.

Mnogobrojni tehnološki dodaci koje smo do sada moglo pronaći samo u velikim vozilima, vozilima više klase, sada po prvi put možemo pronaći kod ovog vozila, a to su grijanje volana kao opcija, sistem odmagljivanja, sistem upozoravanja prilikom prelaska u drugu traku, jedinstveni u klasi panorama krov i još mnogi drugi dodaci.

Nova Generacija i20 je dostupna sa dva benzinska Kappa i dva U-2 dizelska motora. Svi motori su testirani da bi se osigurala prikladnost europskim cestama u rigoroznim vremenskim uslovima, alpskim planinskim dijelovima, vrućim ljetnim danima u južnoj Europi i hladnim zimskim danima u Skandinaviji.