Deveti mjesec za mnoge od nas znači početak jednog novog poglavlja. Nakon putovanja, druženja uz zvuk valova u pozadini i uživanje u svemu onome što nosi ljeto, vrijeme je za povratak u grad i malim ritualima koji hrane tijelo i um.

Sada, posebno pažnju usmjeravamo na jačanje imuniteta, ali i na povratak fizičkom vježbanju. Bez obzira preferirate li jogu ili intenzivne HIIT treninge, osjećaj ponosa, relaksacije i sreće koja se javlja nakon završenog treninga, čini da se iznova zaljubimo u pokret.

Snježana, osnivačica Instagram profila @sugar_free_daily kao i Eda, osnivačica Instagram profila @ohmyglam redovno sa svojim pratiocima razgovaraju o  ljepoti življenja, uravnoteženoj prehrani, samopouzdanju, ljepoti, modi, ali i kako ostati motivisan za vježbanje. Poruka je, zapravo jednostavna, a to je da su želja i posvećenost ključ svakog uspjeha.

Kada smo Snježanu pitali da nam otkrije što joj pomaže da kroz sedmicu jede zdrave, ukusne i hranjive obroke, komentarisala je: „Moram priznati da obroke ne planiram, ne pripremam unaprijed, ne brojim kalorije i slično. Uvijek gledam da u kuhinji imam zdrave, raznovrsne i hranjive namirnice koje se lako i brzo pripremaju. Ukoliko sam van stana i u žurbi najradije se odlučim za neku voćku, orašaste plodove ili nešto slično, što danas možemo naći u svakom marketu.

Gledam da imam više manjih obroka u toku dana i da pijem dovoljno tečnosti. I zaista se najljepše osjećam i najbolje izgledam kad redovno treniram, dovoljno spavam i zdravo se hranim, sve je u balansu.“

Eda nerijetko s pratiocima otkriva dijeliće svoje workout rutine, a na naš upit koji je njen omiljeni trening nadodaje: „Prije skoro 6 godina sam se zaljubila u tegove, od tada mi je omiljeni trening upravo sa opterećenjem i uopšte pomjeranje svojih granica. Iznenadili biste se šta sve naše tijelo može.“

S obzirom na to da je na treningu itekako važno da biramo odjeću koja će podržati žene tokom sportskih aktivnosti, odgovor su mnoge dame pronašle upravo u novoj adidas trening kolekciji za žene.
Dovoljno odvažna i snažna da prati tempo žena od trenutka kada izađu na ulice do treningagarantuje udobnost, ali i sofisticirani izgled. Prilagođava se tijelu u pokretu, a njeni moderni krojevi čine je prilagodljivom svakodnevnim aktivnostima.

„Bitna su mi dva aspekta, prije svega udobnost, jer zaista ne mogu odraditi kvalitetan trening u neudobnoj odjeći za trening ali takođe, bitan mi je i sam izgled te odjeće, jednostavno volim lijep komplet za trening, ljepše se osjećam i vjerujte mi kada vam kažem da mi je onda i trening bolji.“ – nadodaje Eda na naš upit čime se vodi pri izboru odjeće za trening.

Novu adidas kolekciju koja je ukrala simpatije i BiH Instagram cura možete pronaći na policama Sport Vision prodavnica, kao i  online.

Sretan vam povratak na trening!