Nedavno su djeca iz projekta Muzicka soba – Dom Bjelave objavili svoju novu pjesmu pod nazivom Ljubav – Cup song kojom su poželjeli poslati poruku ljubavi i mira djeci svijeta.

Pjesma je snimljena uz podršku umjetnika/ca Aide Corbadzic, Jelene Milušic i Darka Rundeka te mnogih drugih prijatelja koji su pomogli da pjesma što bolje zvuči i da se što dalje čuje.

Pjesma je odmah nakon objavljivanja postala hit i oduševila je mnoge, te ih  inspirisala da urade svoju verziju Ljubavi.

The River Singers Community Choir iz Vermonta /SAD/ predvođen divnom Mary Cay Brass prošle je godine objavio snimak pjesme Ljubav Cup song koju članovi hora sa muzičarima pjevaju na bosanskom jeziku naglašavajuci da su bili dirnuti porukom koju su djeca Doma Bjelave iz Bosne I Hercegovine poželjela poslati djeci svijeta.

Ovaj put, jos jedan americki hor, Greenfield Harmony uradio je svoju interpretaciju pjesme Ljubav u dalekom Massachusettsu koji je takođe  pjesmu navježbao na bosanskom jeziku.

“Pjesma Ljubav pronašla je put do divnihčlanova hora Greenfield Harmony koji su bili inspirisani šasim stihovima i željom da našu poruku ljubavi čuju sva djeca širom svijeta. Ohrabrujuće je saznanje da postoje ljudi koji su muzikom spremni pomoći da se naša poruka što dalje čuje. Još jedna potvrda da ovaj svijet može biti divno mjesto u kojem vlada ljubav! Od srca zahvaljujemo svakom pojedinom članu/ici hora na trudu i ljubavi,” rekla je Sabina Šabić, inicijatorka projekta Muzička Soba.

Danas će se članovi/ce projekta Muzička Soba pridružiti inicijativi “Ucini svojim!” Fondacije Kulturno naslijeđe bez granica, na radionici grafita gdje će ispred BBI centra izvesti pjesmu Ljubav te tako dati svoj doprinos promociji kulturnog naslijeđa.