Muzički trio Bosanski lonac predstavio je novi spot za pjesmu “Mila majko”. Trio koji čine Kenan Mačković (vokal i klavir), Mirza Redžepagić (gitara) i Davor Maraus (udaraljke), u ovoj pjesmi se pridružio i beatboxer, Adnan Pacoli, te je tako sevdalinka koju izvorno izvodi doajen, Himzo Polovina, dobila jednu potpuno modernu reinterpretaciju.

“Saradnja sa Pacolijem se desila nakon našeg razmišljanja da u sevdalinku ubacimo neke nove elemente modernog zvuka, odnosno da sevdalinku zvučno i instrumentalno što više približimo mlađoj generaciji. Ideja se Adnanu veoma svidjela i već na prvoj probi smo uvidjeli da je taj spoj moguć”, rekao je Kenan Mačković te dodao da se među njihovom publikom već desila jedna interesantna anegdota. “Ušli smo u studio, snimili sve, a u međuvremenu je ova sevdalinka izvedena na par koncerata uživo i reakcija publike je bila odlična. Čak je i neko napisao, podijelivši video sa koncerta, spoj beatboxa i sevdalinke = hipsterdalinka”, ispričao je Mirza Redžepagić.

U pjesmi se pojavljuje i Emir Smajiš, profesor harmonike i dugogodišnji prijatelj tria koji svojim zvucima harmonike oblači sevdalinci staro ruho. Pjesma je snimana u Long Play Studio-u Sarajevo a mix i mastering pjesme je radio Mahir Sarihodžić. Idejno rješenje i produkciju spota su radili troje mladih, talentiranih kreativaca iz NAVA produkcije, Sadžida Hadžić, Nemanja Popović i Danilo Marković.

Trio Bosanski lonac nastao je iz želje i potrebe da se tradicionalna muzika Bosne i Hercegovine otme od zaborava, da se približi i ostavi traga na generacije koje dolaze, kako bi i oni mogli prenositi tu malu seharu na one koji će tek kasnije doći. Svoje prvo veće javno pojavljivanje Trio je imao na 4. Sarajevo Sevdah Festu u maju 2014. godine, gdje zajedno sa brojnim gostima, prvi put prezentiraju svoje aranžmane i bilježe zapažen uspjeh. Prije ove obrade, Bosanski lonac je objavio i spot za pjesmu “Putuj vjetre” koju je izvorno izvodio Safet Isović, a njihov flamenco/latino aranžman pjesme je najavio novi pristup obrade tradicionalnih pjesama Bosne i Hercegovine.