Ljeto donosi uživanje na suncu, ali ako želimo uhvatiti zrake sunca i neophodan vitamin D, moramo se pametno i na vrijeme zaštititi. Upamtite ova pravila sigurnog sunčanja:

Prije izlaganja suncu

1. Kako biste kožu pripremili za sunčanje, obavezno nanesite zaštitnu kremu 15 do 20 minuta prije direktnog izlaganja kako bi koža potpuno apsorbirala sastojke i stvorila zaštitni filter.

2. Ako vam je prvi dan odmora i imate svijetlu put, svakako pripremite kremu s visokim zaštitnim filterom, obavezno za početak.

3. I na plažu nosite svoj basic make-up? To je u redu, samo pazite da ipak budu lakše podloge (mark.CC krema), koristite balzam za usne sa zaštitnim faktorom (Avon Sun+ balzam za usne F 30) te da vam je maskara vodootporna (mark. Big&False Lash Volume maskara, sada i u plavoj nijansi!)

4. Ne zaboravite i depilaciju, te tako potpunu pripremu za ulazak u kupaći kostim i bezbrižno sunčanje: Avon Skin So Soft linija donosi brzo i nježno uklanjanje dlačica, ali i potpunu njegu kože nakon tretmana.

Za vrijeme sunčanja

1. Ne budite lijeni i nanosite kremu sa zaštitnim filterom i više puta, posebno nakon plivanja ili igranja u vodi. Preporučuje se nanijeti novi sloj svaka 2 do 3 sata.

2. Nosite i kapu i sunčane naočale. Oči trebaju zaštitu od UV zraka. Zahvaljujući naočalama i manje škiljimo i tako stvaramo manje tankih linija i bora. I još izgledamo cool.

3. Nosite pareo, koji će zaštititi vašu osunčanu nježnu kožu i uživajte u šetnji po plaži osjećajući se moderno i zaštićeno.

4. Ne zaboravite i njegu kose: ako pazite i na frizuru, mokru kosu uvijek možete osvježiti Advance Tehniques Supreme Oils tretmanom i oblikovati Tangle Teezer četkom.

Nakon sunčanja

1. Za trenutno osvježenje najbolje je odabrati formule s cooling dodatkom: Avonov losion poslije sunčanja sadrži aloe veru i odmah će smiriti svako crvenilo i trenutno vas osvježiti.

2. Ne zaboravite na njegu kože lica: svakako nanesite obnavljajuću hidratantnu kremu svaku večer nakon dana provedenog vani. Nakon završenog ljetovanja, bilo bi dobro odraditi i dodatnu njegu: nanijeti hranjivu masku ili serum. I za cijelo je tijelo potrebna svakodnevna hidratacija i hrana (Avon True Nutra Effects losioni za tijelo), jer tako ćete izbjeći ljuštenje kože i duže zadržati željenu osunčanu boju.

3. Kosi dajte poseban pakung: sedmodnevni tretman maskom iz Advance Techniques ili Planet SPA linije nahranit će i obnoviti vlasi kose i omogućiti savršen stajling.

4. Pojačajte osunčanu boju koristeći suncokretove sjemenke i ulje kokosa. Možete koristiti i losione poslije sunčanja kako bi se boja duže održala, poput Skin So Soft Enhance and Glow linije. Postoje i posebne svjetlucave formule za savršene večernje izlaske.