Palitos je novi domaći brend kompanije Spanish Market, a radi se o hrskavim, slanim grickalicama koje se po teksturi razlikuju u svemu što trenutno možemo pronaći na našem i regionalnom tržištu. Proizvode se bez ikakvih aditiva i konzervansa, sa 100 posto prirodnim sastojcima i maslinovim uljem, a prilikom proizvodnje, umjesto prženja, grickalice se peku.

“Palitos je brend koji dovodi inovativnost u svijet grickalica na našem tržištu i u regionu. Dugo smo radili na istraživanju tržišta i razvijanju proizvoda, tako da smo izuzetno ponosni da našim kupcima i kranjim potrošačima možemo ponuditi nešto potpuno novo i drugačije na našem tržištu, a osim toga i domaće.”

Naziv Palitos je španskog porijekla i znači štapić, odatle i ideja za ime proizvoda. Ovaj proizvod će se vrlo brzo moći kupiti na svim prodajnim mjestima, u skladu s motom poslovanja Spanish Marketa, “od kioska do hipermarketa”.

Trenutno, Palitos je dostupan u varijantama sa sjemenkama suncokreta, susamom i sirom, a u planu je izbacivanje još okusa, koje će odrediti na osnovu potreba i želja kupaca.

Spanish Market je mješovita špansko-bosanskohercegovačka kompanija koja se od 1997. godine bavi uvozom i distribucijom roba široke potrošnje, a s proizvodnjom je počela još 2008. godine i tako postala prva kompanija u cijeloj regiji koja je na tržište izbacila pekarske proizvode sa dugim rokom trajanja. Vlasnici su poznatog bh. brenda Quickie, čime su pokazali Bosancima i Hercegovcima, da domaći proizvod može biti jednako kvalitetan, ako ne i kvalitetniji od uvezenog.