Na Ilidži je svečano otvoren novi restoran Oaza, smješten u obnovljenom ilidžanskom kampu “Oaza” koji zauzima 47.000 m2. Prije samog otvaranje prisutnim zvanicama su se obratili Alija Budnjo, predsjednik Uprave kompanije HBRD Hoteli Ilidža, Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Fadil Novalić, premijer FBiH. Mnogobrojni gosti iz poslovnog, kulturnog i političkog života su uživali u prekrasnom objektu i prirodnom okruženju kompleksa Oaza.

Restoran zauzima površinu od 650 m2 unutrašnjeg prostora i 450 m2 ljetne bašte. Kapacitet restorana je 200 sjedećih mjesta u unutrašnjosti restorana i 200 u ljetnjoj bašti.

Osim restorana u predivnom prirodnom okruženju, udaljenom 8 km od centra Sarajeva i 2 km od međunarodnog aerodroma Sarajevo, nalazi se 13 objekata za smještaj kapaciteta 52 sobe, kamp sa kompletnom infrastrukturom kapaciteta za 300 kampera.

Radi krajnjeg cilja – zadovoljnog gosta koji će se ovdje osjećati ugodno i kojem će ovo biti “oaza mira”, tokom izgradnje restorana vodila se briga o svakom detalju u interijeru i eksterijeru. U okviru kompleksa Oaza su smješteni i sportski tereni, odnosno teniski teren i teren za mali fudbal. Sportski tereni imaju kompletnu prateću infrastrukturu.

Planirana je izgradnja dječijeg igrališta kako bi ujedno roditelji zajedno sa djecom mogli uživati u uslugama ovog centra. Objekat će biti otvoren 12 mjeseci u godini. Restoranski dio koristiti će se za sve vrste prilika od poslovnih obroka do rođendanskih zabava, a u ponudi restorana biće domaća bosanska i internacionalna kuhinja.

Menadžment Hoteli Ilidža d.d. je uložio dodatna sredstva kako bi obogatio turističku ponudu Ilidže i Sarajeva, nakon čega očekuje povećan broj gostiju kako stalnih koji dolaze iz Holandije, Njemačke, Slovenije, Italije i Češke, tako i domaćih koji će moći koristiti sve navedene sadržaje. Pored kampa i restorana Oaze u sklopu kompanije HBRD Hoteli Ilidža nalaze se hoteli Spa Terme, Hercegovina, Crystal, Lječilište, Spa&Fitnes, Kongresni centar i restoran Labud na Vrelu Bosne.

Dokaz da Hoteli Ilidža izgradnjom atraktivnih sadržaja i bogate hotelijerske ponude vraćaju sjaj Ilidže kao atraktivne lokacije je sve veći broj gostiju koji se ponovo vraćaju svake godine u hotele i kamp na Ilidži.