Pravo osvježenje u Općini Ilidža je moderni konceptualni cafe restoran KILIM, koji je u nedjelju 15. aprila otvorio svoja vrata za goste iz cijelog Sarajeva ali i šire.

U prisustvu mnogih zvanica, cafe restoran KILIM, novi ugostiteljski objekat u srcu Ilidže je otvorio svoja vrata i počeo sa radom. Ponudu café restorana čine vrhunski i svježi kolači, delikatesne kafe i raznovrsni čajevi, te specijalizirani jelovnik i šaroliki ambijent.

Restoran je dizajnirao u svome ruhu ugledni sarajevski arhitekta Amir Vuk – Zec, a voditelj cafe restorana, Emir Kuka nije krio svoje zadovoljstvo: “KILIM je mnogo više od još jednog ugostiteljskog objekta. Jako mnogo i dugo smo radili kako bismo kreirali savršeno mjesto za opuštanje, dobro druženje, ukusna jela i ambijent za uživanje. Mi u Kilimu smo jako uzbuđeni što napokon otvoramo svoja vrata svim posjetiteljima. U potpunosti razumijemo da kroz naš cafe restoran prolaze mnogi koji dijele emocionalne, šaljive, poslovne i druge priče te sa kompletnim timom mogu samo garantovati da ćemo dati naše najveće mogućnosti da svi gosti osjete puno zadovoljstvo svakog zalogaja i usluge.”

Ovaj ugostiteljski objekat spada među najveće investicie u ugostiteljskom prostoru u gradu, te se nalazi na direktom pristupu rijeci Željeznici, a u novoizgrađenoj zgradi Ilidža River Building. Važno za napomenuti je da sa KILIM-om i Općina Ilidža upotpunjuje svoj turistički, ali i estetski zanos.