Gala proslavom u Hotelu Holiday u Sarajevu Oriflame kozmetika je u petak, 9. novembra, proslavila punih 20 godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini. Za oko 130 prisutnih zvanica iz cijele BiH i regiona, najuspješnijih i najlojalnijih Oriflame Liderki i Lidera, poslovnih saradnica i saradnika, uposlenica, uposlenika i specijalnih gošći i gostiju, ovo je bila noć za pamćenje, ispunjena emocijama i ponosom, uz retrospektivu događaja koji su obilježili ovih uspješnih 20 godina zajedno.

U svečanoj atmosferi, nakon zanimljivog performansa SandArt, prisutnima su se obratili menadžerica za Bosnu i Hercegovinu Belma Smola, generalna direktorica za Srbiju i Zapadni Balkan Kosovka Tičić, te regionalna direktorica za Balkan, Grčku, Mađarsku, Rumuniju i Baltičke zemlje Karolina Georgieva, a posebna gošća bila je i brend ambasadorica za 2018. godinu, Amra Džeko koja se uz marketing menadžericu za Zapadni Balkan Marijanu Zonić osvrnula na brend poruku „Ljepota na moj način“ i uspješnu ovogodišnju saradnju. Događaju je prisustvovao i ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg. Gošće i goste na proslavi posebno atraktivnim programom oduševila je i poznata violočelistica Ana Rucner, a nakon službenog dijela programa, prisutni su se zabavljali do kasno u noć uz pjesmu i ples.

“Izuzetno smo sretni što smo zajedno s našim dragim saradnicima i Liderima proslavili uspjeh koji zajedno stvaramo već 20 godina. Danas smo posebnim plaketama nagradili one koji su s nama od samog osnivanja kompanije u Bosni i Hercegovini – koji su zajedno s nama sanjali o pokretanju vlastitog poslovanja i mijenjanju života nabolje prodajom Oriflame proizvoda u kojima i sami uživaju. Našu veliku Oriflame porodicu čine ljudi koji vole ono što rade – mnogo rade, ali rade zajedno, s duhom i strašću koji su nas održali sve ove godine i sigurni smo da će uz jake vrijednosti koje slijedimo i jasnu misiju naša budućnost bez sumnje biti jednako uspješna kao i ovih prvih 20 godina”, izjavila je Belma Smola.

Oriflame su 1967. godine osnovali braća Jonas i Robert af Jochnick i njihov prijatelj, a danas je jedna od vodećih kompanija direktne prodaje u svijetu koja nudi visokokvalitetne kozmetičke proizvode u preko 60 zemalja širom svijeta. U Bosni i Hercegovini ovaj švedski brend, s kojim su mnogi uplovili u svijet make-upa još u ranim tinejdžerskim godinama, posluje od 1998. godine. Pored široke palete švedskih inovativnih proizvoda za ljepotu, Oriflame nudi i jedinstvenu poslovnu priliku. Odgovornost prema ljudima i prirodi prisutna je u svakom aspektu poslovanja kompanije. Oriflame podržava rad brojnih humanitarnih organizacija širom svijeta i suosnivač je Svjetske dječije fondacije.